Bu zihniyet sadece büyük firmalarda değil, araba/gayrimenkul işi yapan insanlarda da var. Yani düşünüyorum da, örneğin evimi satmak istesem, sahibindende benzer ev 500 bin tl ise, ben 490 bin TLye listelerim. Ancak bu zihniyet ise bu 500 bin tl koymuş, ben neden daha ucuza koyayım der. Kapitalizmi ve iş dünyasının temellerini r10da öğrenmeleri lazım bunların. 300 TLye biri x lisansı satıyorsa, hemen 250 TLden satmaya başlıyor. İşte kapitalizm budur, insanlığa hizmet etmek budur, dünyayı daha iyi hale getirmek budur.
Normalde dediğin mantık doğru fakat normal bir ekonomide değiliz.
Bugün satılmayan ürün yarın daha pahalıya satılıyor haliyle aşağısına değil yukarısına fiyat biçiliyor.
Normalde rekabet için bir firma 500 TLye satıyorsa diğeri 495 TL ki millet ondan alsın
ama bizim ekonomide 500 TL'ye satan zaten kaar marjını düşürmüş halde satıyor , diğerleri onun çok altına inemiyor ve o stok bitince millet gidip 510 TL olanıda alıyor yani fiyat aşağı değil hep yukarı yönlü oluyor.
Ayrıca ekleme yapayım adamlar zam yapmıyor enflasyondan dolayı fiyatları güncellemek zorunda kalıyorlar. Aksi halde zarar ederler. Normal'de zam dediğiniz şey senede 1 defa olur.