Merhaba, 2 senedir oturduğum 2+1 dairede ev sahibi arayıp evi tahliye etmemi istedi. Sebebi ise evdekiler sıkıştırıyormuş neden bu kadar az kira alıyorsun vs. 1650₺ kira veriyorum ve hiçbir şekilde gününü geciktirmiyorum. 2. Yılımı doldurmaya 2 ayım kaldı, 2. Senede kontrat yapmak istemedi bu şekilde düzenli olarak ödemesini banka hesabına yatırıyorum.
Yeni bir ev tutmaya kalksam cebimden en kötü 20 bin TL para gidecek emlakçı, depozito, kira, taşınma masrafları cartı curtu.
İşin tuhaf kısmı burayı tuttuğumuz emlakçı ile araları iyi, emlakçıyla konuyu görüştük o da ev sahibiyle görüşmüş. Benim bulunduğum dairesine yeğeni gelecekmiş fakat 3500₺ kabul ederlerse otursun demişler benim için, fakat şöyle de bir sorun var, ben otururmaya devam edersem bu dairede, yeğeni başka bir daire tutacakmış ve ben de yeğeninin emlakçı parasını karşılayacakmışım. Aynı zamanda 3500₺ de ev sahibine ödeyecekmişim.
Kısacası benden 3500₺ kira ve 3500₺ de yeğeni için emlakçı parası istiyorlar
Muhtemelen emlakçı beni koparıyor kendi cebine alacak parayı. Ben de kendisine neden havaya para vereceğim? Yeğeni ne alaka onun emlakçı parasını vereyim? diye belirttim. O da ben senin yerinde olsam bu kira için öderim o parayı da başka yerden ev tutsan daha çok masraf edersin diyor. Düzenimi bozmayacağım ama havaya 3500₺ atacağım, var mı böyle bir şey ya?
Süreci nasıl idare edebilirim? Ne yapmam gerekli?
Not: Şimdi öğrendim, alt ve üst komşumun da ev sahibi aynı kişi, onların da evi boşaltmasını istemiş.