Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Ben gecen yil oglanin askerligini erteletemeye gittim ve ayni zamanda bedelli askerlik hakkinda bilgi edindim . Ben fransada oturuyorum diyer ulkelerdede asagi yukari sistem aynidir.
Yapilmasi gerekenler iki durum var ulkenin vatandasi olanlar ve olmayanlar. Vatandasi olanlar 3 yillik calisma belgeleri istenmiyor olmayanlara isteniyor. Uzaktan egitimi edevletten giris yapip yapabilirsiniz.
Gerekli Belgeler:
1)Öncelikle uzaktan eğitim programının tamamlanmış olması zorunludur.
2)Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartının aslı ile birlikte önlü-arkalı bir adet fotokopisi,
3)Geçerli Türk veya Fransız Pasaportunun aslı ile birlikte kimlik bilgilerinin yer aldığı ve Türkiye'ye giriş-çıkış mühürlerinin bulunduğu sayfaların birer adet fotokopisi,
4)Geçerli oturma kartının aslı veya Fransız Kimlik Kartının aslı (Carte de séjour veya Carte d'identité nationale) ile birlikte bir adet önlü-arkalı fotokopisi,
5)Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,
6) Dövizle askerlik bedeli:
Fransız vatandaşlığı bulunmayan ve işçi statüsünde olan başvuru sahiplerinin Türkiye'de geçirilen süreler hariç olmak üzere en az 1095 gün (3 yıl) Fransada çalıştığını gösteren Hizmet Cetveli (Relevé de carrière)* ile birlikte en son Maaş Bordrosu (Fiche de paie) belgeleri (Fransız vatandaşlığı bulunanlardanistenmemektedir.) İşsiz olan başvuru sahipleri: