Merhabalar... Size katılıyorum. Tabii birde 100 kelimesi 2,5 TL'den alınan makalelerinde nasıl olduğunu tartışmak gerekir. Sitede 100 kelime ücreti çok düşük ve 2,5 TL'den olduğu için, her 100 kelimeyi 2,5 liradan yazan yazarlarla, bu işi bilen yazarlarında bir tutulmamasından yanayım.
Örnek veriyorum;
Cuma günü bir sitenin içerik SEO'su çalışmasını yapmaya başladım. İçeriklerde her şeyi tamamladım. Okunabilirlik kontrolüne geldiğimde ise tüm içeriklerde anlatılmak istenenlerin çok güzel anlatılabildiğini fakat içeriklerin okunabilirlikte %0 SEO'suz yazıldığını fark ettim. Bu ne demektir, şöyle açıklayayım sizlere:
- İçerik hazırlanırken bir cümlenin içerisinde aynı kelimelerden birkaç kez kullanılmamalıdır.
- Makalenin tamamında aynı kelime grupları defalarca tekrarlanmalıdır.
- Art arda gelen paragraflar aynı kelimelerle başlamamalıdır.
- Aynı zamanda birbirini takip eden iki cümlenin sonundaki kelimelerde aynı kelimelerle bitmemelidir.
- Tabii art arda gelen cümlelerin başındaki kelimelerde aynı kelimelerle başlamamalıdır.
- Cümleler 20 kelimeyi aşmamalıdır ve olabildiğince kısa cümleler kurulmalıdır.
- Paragraflarda, yine aynı şekilde kısa tutulmalıdır.
- Başlıktan sonra gelen cümlenin ilk kelimesi ile başlığın ilk kelimesi aynı olmamalıdır.
- Bunlar gibi bir yazarın SEO'ya uygun yazabilmesi için, bilmesi gereken daha nice kurallar var.
SEO'sunu yaptığım sitenin içerikleri, yukarıda bahsettiğim şekilde hazırlanmamıştı. Peki, bu bahsettiklerimden ne çıkartılmalı? Siz bir içerik yazdırdığınızda, bu tür ve buna benzer artı kuralları bilen bir yazara makale yazdırmadığınız zaman, sonrasında içeriklerinizi benim gibi içerik SEO'su yapanlara düzettirmeniz gerekir. Yani 100 kelimesini 2,5 TL'ye yazdırdığınız bir içeriği, artı 100 kelimesini 3,5 liraya da düzelttirmek durumunda kalabilirsiniz. Bunun için bir yazarı diğer bir yazarla lütfen; "
nasılsa aynı şeyi yazacak" ve "
ben de 2,5 TL'ye yazana yazdırırım" diyerek kıyaslamayın.
Geçenlerde burada bir yazar arayışında bulunan bir kişiye denk geldim. İstekleri şu şekildeydi:
-
Yazdırdığım yazılar, Google'da 1 inci sıraya çıkmalı.
- 100 kelime
taban fiyattan olmalı.
Eğer içerik alıcısıysanız ve makalelerinizin kaliteli olmasını istiyorsanız; sizler yazar seçimlerinizi taleplerinize göre ve ayrıca biz yazarların ücret vs. gibi taleplerimize göre yapmalısınız.
Her yazar parasını kazansın bende isterim, ancak alıcılar şunu unutmasınlar her yazarın kalemi aynı değildir...
Bu nedenlerle;
- Evet, taban fiyat minimum 4 ya da 4,5 TL olmalı ve maksimum fiyatı da her yazar kendi hazırladığı içeriklerin kalitesine göre kendi belirlemeli.
Yazar arkadaşım güzel bir konuya değinmişsiniz, teşekkür ederim.