10 sene geçince çıkartma hakkımız olmuyor mu ?
Siz mahkemeye gidersiniz mahkeme bu evin artık değeri bu kardeşim bu eve bu kirayı ödemek zorundasın der. kiracı bu kirayı ödeyemezse kendisi evden çıkar. Eğer kiracıyla alakalı durumlarda evden direkt çıkartmak için mahkemeye giderseniz bunun itirazı vs derken yaklaşık bu dava 3 yıl sürer. Arıca bu 3 sene içerisinde size kira göndermeme hakkı var. dava sonuçlanınca ödemediği tüm kiraları toplu halde ödemek zorunda. ancak dediğim yöntemle kira değerlemesi yaparsanız resmi olarak hakkınız olduğu için kiracı hala ödemem derse bu durumda evden çıkarabilirsiniz. çünkü elinizde mahkeme kağıdı mevcut. mahkeme 3 lira vereceksin diyorsa kiracı 3 lira vermek zorundadır. Ancak mahkemeye gittiniz evin artık değeri 3 lira dedi kiracı bu 3 lirayı düzenli olarak ödüyor. 5 sene boyunca maksimum tüfe oranında zam yapabilirsiniz. kontratta %100 zam yapacağım diye madde yazsanız dahi bu madde geçersizdir. zam oranı tüfeyi geçemez. bu ev değerleme olayı her 5 senede bir gerçekleşir. bu olayın kanuni yönü böyledir. Şuan sizin malınızı onlar kullanmıyor. Sizin malınızla siz bir ticaret yapıyorsunuz gibi düşünebilirsiniz. benim ev sahibim 1000 lira olan kiramı 2 bin lira yapmak istedi bende bunu vermeyeceğimi söyledim. ben 1 yıllık kiracıyım. bana maksimum tüfe oranında zam yapabilir. evimi boşalt bana lazım ev dedi. bende artık almanyadan yeğenim gelecek olaylarının geçerli olmadığını evi boşaltmamı istiyorsanız mahkemeye gidin ve mahkemede 2 kat zam yapmak istediğinizi söylerim dedim. ev sahibi kiraya razı oldu. ben resmi zam oranından 50 lira fazlasını kendi insiyatifimle veriyorum.