İyi bir maaş mı? Bir arkadaşım 15k aylık maaş teklifi almış, iş remote ofise falanda gitmeyecek. Bana bekar adam için güzel geldi ama arkadaşım çok beğenmedi. 2 yıl iş tecrübesi var üniversite mezunu.
Yazılım sektöründe maaş aralığı çok dengesizleşti. Junior'a 7K TL ile başlatan da var 15K TL ile başlatanda, arkadaşınında 2 senelik tecrübesi olduğunu söylediğinize göre Junior-Mid seviyesindedir muhtemelen. Bekar ise güzel maaş, evli ise yaşadığı şehire ve eşinin çalışma durumuna göre değişir. Şahsen ben ikinci kategorideyim, çok şükür şu anda durum ortalama seviyede ama sene sonuna doğru ne olur bilinmez. Yazılım pahalı bir üründür, bu yüzden yazılım geliştiricilerde yüksek maaş alır. İngilizce biliyorsa ve işinde de iyi ise zaten bir kaç sene içinde yurt dışına gitmiş olur ya da Türkiye'den remote çalışır. Ben sektörde 10 seneden fazladır aktifim fakat bordrolu mühendis olarak 2 senedir çalışıyorum özel bir danışmanlık firmasında. Bu süre zarfında çevremden ve çalıştığım şirketten olsun insanlar yurt dışına doğru yelken açmaya başladı. Türkiye'de yazılımcı krizi çok yakında başlayacaktır.