Herkese merhabalar. 1 2 icra dosyam var inşallah birkaç gün içinde ödeme yapıp dosyaları kapatıcam. Ama sorun şu ki; her allahın günü günde yüz defa "Borcunuzu ödemezseniz evinize/banka hesaplarınıza haciz gelicek" veya "İşlemler başlatıldı banka veya eve haciz gelcek" gibisinden sms gönderiyorlar.
Araştırmalarıma göre TCK 123. Madde kapsamında bu bir suç. Bunu doğrulayan ise Yargıtay 18. Ceza İdaresi 2018/7404 E. 2019/1446 K. Bu kapsamda Cimer üzerinden şikayet açtım. Hem bu maddeleri belirttim hem de taciz kapsamında olup ayrıca şikayette olduğumu belirttim. Neticede bu sms mesajların geçerli bir hükmü yoktur ve resmi kayıt olarak ihtar kapsamında tutulmamakta
Cimerden gelen yanıt ise şu oldu; "avukatlık bürosunun bağlı olduğu baroya şikayet edin" E tamam yapayım dedim ama kafama takılan iki soru var.
1. Sms sonunda SMS RED kısmı var istersem engellerim. Fakat sonrasında "Biz sms gönderdik şahıs sms red yaparak esadında sms lerden haberdardır" derler mi? Bu bi kuşku uyandırdı.
2. Baroya şikayet etsem bana ekstra zıt gidip benimle uğraşırlar mı? Borcumdan kaçmıyorum ödemicem demiyorum. Dosyalar zaten birisi 1900 TL diğeri 2100 TL. Takip eden ayda ödeme aldığımda toptab ödeyip kapatıcam. İkisi de abonelik icrası. Türk Telekom dosyası diyebilirim.
Sizce ne yapsam?
Günde 1000 defa zırt pırt art arda aramalarını ve dürekli iletilen taciz smslerini görmezden gelip ödeyebileceğim günü mü bekleyeyim?
Yoksa bağlı baroya şikayet mi edeyim?
Ben çok sıkıldım artık boğaza yapışır gibi dadanıyolar. Telefonda görüştük izah ettim 1 2 haftaya ödeyeceğim diye ama hala arayıp sms atmaları bitmedi bitmiyorda. Sizce hangi yolu izleyeyim?