Dertleri takıntı haline getirmek yerine her dertten bir deneyim bir tecrübe bir sonuç çıkarmak gerekir aslında. İnsan dertleriyle büyür gelişir ve öğrenir. Her dert insanı daha da güçlendirir. Hayatımızdan gelip gidenler elbet olacak yası 1 gün tutulur 2 gün tutulur 3. gün ise kendimize bakmamız ve yolumuza devam etmemiz gerekir. Benim için her acı yeni bir şeyle uğraşmama yelken açmama yol açıyor. Bir acım spora başlattı diğer acım işlerime odaklanmama yol açtı. Açıkcası ben en zor durumlarda kafayı işlere vermenin mutluluğa daha kolay ulaşmanın yolu olduğunu düşünüyorum. Her şey tamamen kafanızda bitiyor, ne kadar çok acılarınıza dertlerinize odaklarsanız o kadar batarsanız.

Hayat devam ediyor, her zaman en iyisini isteyin mutluluğu düşünün, hayaller kurmaktan vazgeçmeyin. Şu hayatta hiçbir şey insanın kendisinden önemli ve değerli değildir, her ne kadar hayat önünüze engeller koysada insan kendine inanırsa bu engelleri aşabilir.

Arkanızda yıkılan duvarlara değil, önünüzde ulaşacağınız hedefe odaklanın. Mutluluk imkansız değil, sadece emek ister.