Son zamanlarda özellikle genç arkadaşlarımızda ciddi bir hırs ve kısa yoldan para kazanma arzusu oluşmuş gibi geliyor bana. Çok yaşlı veya bizzatihi ön yargılı elbette değilim ancak bu düşüncemi dayandırabileceğim noktaların da var olduğunu düşünüyorum...

Gelelim örneklere...

Kripto yatırımının mantıklı veya takip edildiğinde özellikle arz esnasında ciddi kazandırdığı noktalar elbette vardır. Buna hakim olan kitlenin inanın %20 den çok daha az olduğunu düşünüyorum ülkemiz adına. Geri kalan kitle elbet yükselir, zaten yükselir mantığıyla erken kazanmaya çalışırken giderek kaybediyor. Var olanı da yitiriyor. Luna örneği güncel, biliyorsunuz... Öncesinde doge de gördük, diğerlerini de.

Nft gerçekten uçsuz bucaksız bir deniz. Öğrenmek, teknik kabiliyete sahip olmak bu dönemde inanın çok çok daha kazandırır. Deneme yanılma ile iş yapmak yerine bu kavrama hakim olmak, kitaplar okumak, eğitimler alıp hiç bilmeyen insanlara eğitim vermeyi hedef edinmek çok çok daha değerliyken yine bu alanda basit kazanç yollarını seçip enerji tüketen insanların sayısı bir hayli fazla. Bunu ben de yaptım, bu eleştirilerim genel mantığımıza biraz da aman linçlenmeyeyim ben de eleştirilere dahilim 😄😄

Sözün özü araştırmaksızın hep bir kazanma derdinde sanki insanlar. Bunun mümkün olmadığını anlamalıyız artık bence. Ekmek artık mideye indi çekip çıkartman gerekiyor diyoruz değil mi hani? Neden buna inanırken kolay yoldan kazancın mümkün olup olmadığını da sorgulamıyoruz? Bu diğer işlerde de böyle maalesef. Bir makale yazarken neden amaç değer oluşturmak değil de kelime sayısını tamamlamak? Seo çalışması yaparken neden bedava sitelerle insanların hayalleri çalınmaya çalışılıyor? Neden x hesaba bot takipçi basılıp 5-10 katına alıcı aranıyor? Bu yaşıma kadar hep emek verilenin değerli olduğuna inandım ve bu uğurda da çalışmak istedim. Ama nedense son zamanlarda kolay kazanç hırsı birçok değeri gölgeliyor gibi geliyor bana...