Şubat ayında mk193tu/a modelini almıştım. 3-4 gün içinde elime ulaştı.
Aldıktan sonra kurulumu yapıp ani geçiş yapamadığım için 1 ay kadar pek kullanamadım.
1 ay sonraki zamanlarda bir akşam alıp bir bakayım derken içinden bir tıkırtı sesi algıladım. Bu ilk sorundu.
Sanki iç mekanizma yerine tam sabitlenmemiş gibiydi, sağa sola sallayınca 0.5cm boşluk var da kasaya çarpıyor gibiydi.
2. sorun ölü piksel testi yaptığım sitede ise ekranda flash patlaması gibi bir efekt oluşuyordu. Bu durumu sonradan aynı firmadan aynı ürünü alan arkadaşlarımda test ettirdim. Hiç birinde aynı sorun görülmedi. Sorun safari ve websitenin alt yapısından kaynaklıymış, Chrome ile falan deneyince ben de sorunla karşılaşmadım.
3. sorun ise şarjdayken metal kısımları ve özellikle şarj girişi bölgesinde elektrik kaçağı gibi bir statik hissediyordum. Bu Apple yetkilileriyle de görüştüğümde TR priz modelleri sebebiyle normal karşılandığını ve onun için de 300-400 liralık bir ara kablo ürünü alabilirsiniz diye önerdiler.
Ancak tıkırtı olayını takıntı yaptım. Bazı videolara denk geldim, yeni bir sorun değilmiş. Göndereceğim gün ekranda flicker olduğunu fark ettim, video falan izlerken göz kırpması hızında bir parlama oluyordu. Arayıp durumu anlattım, iade formu oluşturup tamir istemiyorum yeni ürün istiyorum dedim. 3-4 gün içinde yeni ürünümü teslim aldım. Apple ve dolayısıyla yetkili servisi PT'nin müşteri memnuniyeti konusundaki tutumu oldukça ciddi ve güzel.
İşinize uygun olarak dediğiniz gibi almışken en iyisini almaya çalışmanızı öneririm. Windows sistemli modelleri her 5 yılda bir mecburen değiştirerek en son Macbook aldım. Alan arkadaşlarım en az 10 yıl sorunsuz kullandıklarını belirttiler. Zaten bilinen bir durum ancak malum fiyatlarından dolayı her defasında Windows cihazlar tercih ettim ancak yetti gari