Çok fazla derinine ineceksek İslam inancında Türkiye Darül Harp sayılır yani yaşadığımız ülkenin canı, malı, evi, vergisi, varlığı, evinde terlikle gezen Ayşe teyzenin ortopedik terliği bile Şeriat ile yönetilen ülkelerin insanına helaldir. Darül Harp ülkelerin her şeyleri Darül İslam ülkelerine helaldir, örneğin Türk Telekom'u yağmalayan Lübnanlı hariri ailesi kendi mantığına göre haram işlememiştir, sadece İslam ile yönetilmeyen bir ülkeden ganimet elde etmiştir bu kadar. Çok daha derine inerim ve ganimetin kapsamını açarım ama sorun olur. Kısacası olayın iki tarafı Darül Harp ve Darül İslam, ikinci tarafta olanlar ilk tarafta olanların malını canını istedikleri gibi alabilirler. Çoğu Müslüman geçinen yönetici bu kurala göre haram olmadığını düşünerek çalıyor zaten, Müslüman nüfusu fazla olan ülkelerde gerçekleşen onca yolsuzluğun en mantıklı açıklamasıdır. Şimdi biri çıkar gelir sağda solda okudukları ile biz Darül İslam'ız der, biz İslam ile, Şeriat ile yönetilmiyoruz, biz Darül İslam değiliz, bu kadar basit. Tabi bu onların görüşü, ben bu görüşe itibar etmediğim için benim için merak edip araştırdığım önemsiz bir bilgi sadece. İşin derini bu şekildeyken yani büyük resim dedikleri şeye bakınca faiz almışsın kredi çekmişsin çok bir önemi kalmıyor aslında. O yüzden fazla takılmaya gerek yok diye düşünüyorum. Diğer arkadaşların dediği gibi, kimse yazımı alıntılayıp bana din dersi vermeye kalkmasın, hele hele bilgisi olmadan ahkam kesecekse rezil ederim. Konu sahibinin bir sorusu üzerine yazmak istedim hepsi bu, yoksa sen yine öyle değil böyle diyerek kendini avutabilirsin.