Aslında aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz zaten
Merkeziyetsiz derken çoğu insan alınan kararların yatırımcı topluluğu lehine alındığını, her şeyin şeffaf olduğunu, amacın yatırımcının korunması olduğunu sanıyor. Merkez bankaları sıkışınca para basıyor, kripto da öyle mi, sınırlı bir arzı var diye düşünenler geldiğimiz nokta da bunların pek de bir öneminin kalmadığını gördü sanırım. 1 günde tüm birikimler eridi.
Peki bu önlenemez miydi? En kötü Binance borsası müdahale edebilirdi. Yapılan bu saldırıyı başında durdurabilirdi. Spot dahil kaldıraç işlemlerini kesebilirdi. Kim hesap soracaktı? Herkes kabul etmek zorunda kalacaktı. Hatta tam tersi orta ve alt gelirli yatırımcılar destek verecekti. Ama olmadı. Ha tabii luna sadece Binance da listelenmiyordu ama yine de bu kadar düşüş olmazdı.
Ben bunu 2 sebebe bağlıyorum.
1. aslında UST BUSD için bir rakipti. Her ne kadar BUSD sadece Binance da kullanılsa da stabil bir coin de yaşanacak böylesi bir düşüş ister istemez BUSD a yarayacaktı. Sadece UST değil aslında diğer stabil coinlerin de tehlike de olduğunu herkes görmüş oldu. BUSD Binance de kullanıldığı için böyle bir saldırı planlandığı zaman Binance anında müdahale edip BUSD fiyatını dengeleyebilir. Eğer UST de olduğu gibi düşüşe izin verirse kendine olan güveni kaybeder ki bunu göze alamaz.
2. balinalara müdahale edip onları ürkütmek istemedi. Kısa sürede 10x 20x ve daha fazlasını gören coinlere müsaade edip aynı şekilde yaşanan düşüşe engel olmaya çalışırsan bu birilerini kızdırır. Zaten bu tarz coinleri bu kadar şişirilmesinin nedeni düşükten toplayıp yüksekten satmak değil mi? Hiç bir balina benim şu kadar BTC olsun diye almıyor. Piyasa da karşılığı olmayan bir şeye kimse yatırım yapmaz. Şu kadar dolarım olsun diye alıyorlar.
Son olarak Binance akıllıca davrandı ve tüm işlem çiftlerine kapatmasına rağmen sadece BUSD için açık bıraktı lunayı. Bu sayede bari arta kalan coinleri getirin BUSD a çevirin ziyan olmasın dedi.
"Son olarak Binance akıllıca davrandı ve tüm işlem çiftlerine kapatmasına rağmen sadece BUSD için açık bıraktı lunayı. Bu sayede bari arta kalan coinleri getirin BUSD a çevirin ziyan olmasın dedi. "
Ziyan olmasın diye BUSD paritesini açan, bizleri düşündüğü için teşekkürler koca yürekli CZ

Mesele BUSD la hiç alakası yok, BUSD-UST yapısı çok farklı zaten. Her neyse bence bakış açınızı değiştirin derim
Ben önceki mesajımda bu durumdan bahsettim, sonrasında bakın neler çıkıyor ortaya...
https://twitter.com/0xSmartContract/...04145650827266
Hesap benim değil bu arada, buradan alıntı yapıyorum diye öyle düşünülmesin

Takip ettiğim bir kaynak sadece. LUNA coini ne amacı var, Terra ağındaki kullanım nedenini bilen bir kişi, day trade haricinde asla LUNA'nın yanında bile geçmez. CZ'nin LUNA yı tekrar alım-satıma açması, bu kadar volitiliteli hareket etmesi ve sadece BUSD paritesinde açmasının amacı hala zararını kurtarmaya çalışanları ümitlendirip, sonra... Sonrasını bence malum

Merkezi borsalara hala güveni olanlara saygı duyarım.
Bu güruh "Rüzgar nereye eserse aynı taraftalar" bence çoğu insan hala olayın ne kadar büyük olduğunu anlamadı. Umarım risk yönetimi doğru ayarlanıp kazançlı çıkarlar. Herkese bol şans