Clasvery adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Hocalarım.
Uzun bir zamandır bu konu üzerinde araştırma yapmıştım. Ama yeteri kadar cevabını bulamadığım için hem de malüm konularda birçok şekilde fikir alışverişi oluyorken bende sorumu sorarak fikir alayım dedim
Çok basit bir şekilde anlatırsam, 1 tl ile haram parayla bir iş için kullanıp bu kazanılan paraların her biri haram mıdır? i
Daha da detaya girersek : Mesela benim ailem veya bütün akrabam ticaret işiyle uğraşıyor. Her biri kredi çektiğine şahidim. Şimdi benim babam eskiden (10-15) sene öncesinde kredi çekip bu parayı sermayeye kullansa, her satılan ürün haram mıdır ? Dolaylı olarak bu zamana kadar hep haram yemiyor muyuz?
Kazanılan bütün paranın içersinde ufakta olsa kredi girmişse alınan ev, araba haram değil midir ?
Değerli kardeşim,
Faiz ile işe giriştiyse, işin beraberinde gönderdiği rızık, bereket ise yine Allahın rahmetidir, elindedir. Görüldüğü gibi faiz olmasaymış dahi yüce Allah nasibinde olanı babanıza gönderecekmiş, bu yüce Allah'ın rahmetidir.

Allah ben sabredenlerle birlikteyim buyuruyor. Babanız sabırlı olsaydı farklı bir kapı aralayacak ve bu nasibini ona daha hayırlı bir yol ile ulaştıracak olabilirdi. Bu işin bereketinin artmasıyla ve rahmetin daha fazla olmasıyla sonuçlanabilirdi belki. Tabi biz değil doğrusunu ancak O bilir. Ama rahmetin büyüklüğü sabra göre değişecektir diyede düşünüyorum.

Faiz ile girilen işten kazanılan paralar hile, hurda, yalan dolan girmediyse işinize alın teriyse helaldir. Ancak unutmayınki, Helalda olsa haramda yer, gök ve arasında ne varsa hepsi Allahın mülküdür.

Bizler, anne, baba ve çocukları olarakta insana geçici süreliğine emanet edildik. Mal ve mülkte bundan farklı değildir. Babanızdan ne şekilde kaldığının artık bir önemi yoktur. O, babanız ile artık Allahın arasında bir konudur. Her koyun kendi bacağından asılır. Umulurki babanıza Yüce Allah rahmet eder, bağışlar, doğru yola eriştirir.

Tavsiyem geçmişten ders çıkartmak olur.
Bugün olanın yarın kalacağının garantisi yoktur. O'nun rızasını aramak önemlisidir.

Allah cümlemizi muvaffak eylesin inşallah.