Aldığım zamanlar 2000 ile 2500 tl gibi farklar vardı. Şu an ki farklar için siteyi kontrol etmek gerek. Kendim Bilgisayar Mühendisi olduğumdan şu zamana kadar herhangi bir uygulama çalıştırmamda ciddi sorun çıkarmadı.
Bazı uygulamalar bilgisayar M1 işlemci olduğundan sıkıntı çıkarabiliyor. Android Studio ile çalışırken bazı ekstra ayarlamalar gerekti. Xcode, Visual Studio Code tertemiz çalışıyor.Bu farklılıkları da yakın zamanda ortadan kaldıracaklardır.
M1 in en güzel tarafı çok sessiz. Tek fan yok içerisinde. Aylarca açık kalabiliyor. hiç ısınmıyor. Dezavantajı da 2 tane Type-C girişi var o kadar. Herhangi bir USB belleği direkt takamıyorsunuz. Type-C uyumlu çoğaltıcı almak gerekiyor. Yine 32 inch bir monitör aldım kullanmak için 8 portlu bir çoklayıcı aldım
Hocam bende macbook air m1 8 gb modelini alamyı düşnüüyorum. xcode, android studio emulator ve chrome da video, müzik açıkken sorun çıakrtırmı acaba ?. 12 aya vade farksız taksit imkanı var. Ama 16 gb ram alamk sitediğimde fiyat atksitle beraber 20 k ya çıkıyor yani fark 6.000 tllere ulaşabiliyor.