Vitruvius adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Caiz olup olmaması konusunda ben de kesin şöyledir diyemiyorum, en azından şimdilik. Arkasında güçlü bir teknoloji var, çok hızlı ve düşük maliyetlerle 7/24 para, ödeme transferleri yapılabiliyor vesaire... Lakin bir o kadar da manipülasyona açık olması konusu da var. Kriptolarla ilgili şahsi düşüncem bu yönde. Gelelim işin bir diğer boyutuna.

Fakat senin "Ben kripto paraların caiz olmadığını düşünüyorum ve birkaç kişi de olsa bunu okuyup bir farkındalık oluşur diye çabalıyorum" yaklaşımını takdir ediyorum. (Linç yiyeceğini bilmene rağmen)

Herkesin nasıl ki, saygı çerçevesinde olmak koşuluyla sana "@ysozmen; sen yanlış düşünüyorsun şu sebeplerden caizdir vs.." deme hakkı varsa senin de doğru gördüğün bir şeyi burada söylemeye sonuna kadar hakkın var.
Beni anladığın ve yorum yaptığın için teşekkür ederim.
Kripto konusunda kesin bir cevazı her hoca kolay kolay veremese de en azından bir müslümanın şüpheli şeylerden uzak durması icab eder.
Linç yiyeceğimi biliyordum tarihden beridir vardır ki başta peygamberimiz olmak üzere doğruyu söylediği için taşlanmıştır. yine biliyorum ki konuyu dikkate alan kişiler videoları dinleyip gerekli cevabı aldıktan sonra sessizce uzaklaşmıştır amacım o kişilere ulaşmaktı.
Redditde bir çok gayrimüslümin kaç bin intihar vakası ve çevremde rızkı güzel olup bu işten batıp abi kardeş intihar eden vakaları gördükçe bir kişi müslüman olmasa da aklı selim olup bu işten zarar edebileceğini ön görmesini sağlamaktı amacım.
Geri kalan kısım için açılmış bir konu değildi.
Teşekkürler