WEBYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Mecburen" böyle derken?
Ne mecruburiyetin var hocam?

Tanımadığın insanların hesabına para trafiğine girmen bile çok riskli.

Senin o para gönderdiğin kişi belli ki kriminal biri hesabı bir suçtan incelemeye alınsa senin de hesabını bloke edip ifadeye çağırıyorlar biliyorsun değil mi?
ağbi insanlar gerçekten çok bilgisiz. Tanımadığın iş yapmadığın kim olursa olsun gelen para risktir. Ben r10 da kiminle iş yapsam 1 TL olsa bile fatura keserim. İleride ne olup olmayacağı belli olmaz. Ticari iş ise ekran resimlerini alır arşivlerim faturayla birlikte. Hesabım anlık kontrolümdedir. 2 yıl önce birisiyle anlaştık web sitesi yapmak için yabancıydı. Ücret 500 dolar üzere anlaştık. Bana western union dan 20 bin küsür dolar para geldi hesabıma. Tabii 500 dolara anlaştık. Adam yanlışlıkla gönderdim dedi. Kalan parayı şu isme şu hesaba iade eder misin dedi. Hee dedim başka isteğin var mı? Adamı hemen engelledim. Önce ondan kurtuldum. Anladım dümen var bir de western union için bankaya gitmek lazım bilmiyoum ne var ne yok. Bankada o parayı hesap sahibine yatırmak için 60 dolar civarı masraf çıkardılar cepten verdim masrafı. Ardından siber suçlara gittim dekont ile birlikte bilgi verdim ve suç duyurusunda bulundum.
Neyse rahat nefes aldım. Yaklaşık 8 ay sonra beni siber suçlardan ifadeye çağırdılar. Bir Almanın hesabı hacklenmiş para benim hesaba yatmış. Yani benimle web sitesi yaptırmak için anlaşan sahış fazla yatırdım kalanı benim hesabıma at derken amacı beni köprü olarak kullanmakmış. Yanımda kanıtlarımla gittim. Polis teşekkür etti. Dosyadan ismimin silinmesi yaklaşık 6 ay sürdü ara ara gittim emniyete. Diyeceğim o ki uyyanık olun