Dostum iş emlakçıya düşerse o zaman hiç gerek kalmaz. Emlakçı adamı uyandırır. Tonla para ister. O kadar para verecek olsam zaten normal müteahhitten ev alırım. Tokinin farkı peşinat düşük vade 10 yıla bölünüyor. Aklıma gelen çözüm evlerin yıkıldığı mahallede bakkal var onunla görüştüm 3-4 adamın adını söyledi bunlar hayatta tokiye para veremez bakkaldan peyniri veresiye alıp 2 ay geç veren adamlar dedi yalnız bakkal haklısın ben de konuşayım ben de ev alayım böyle dedi. Böylelikle bakkalcının aklına da çomak sokmuş oldum.
Abim şimdi ben size kendi yaşadığım şehirden bash edeyim bende aynı ev sahibi olma derdindeyim adamların yaptığı olay şu örnek sana bana kurada ev çıktığını farz edelim vampir gibi adamları var piyasa da onlar bu kişilere daha tatmin edici hava parası ile ulaşım sağlayıp ellerinden topluyorlar ben bulamadım inşallah sen bulursun ha bundan 10 sene önce olmuş olsaydı toki tercihi İstanbul gibi almış başını uçmuş şehirler harici uzak bölgede olduğu için herkes bedava fiyatlara haklarını devir ediyordu ozaman lar bizde düşünemedik almadık şuan adanada size anlattığım gibi 130 bin hava parası istiyorlardı 2 ay önce Allah sonumuzu hayır etsin ömrümün sonuna kadar çalışsam ödemem imkansız olan konut fiyatları yüzünden tokiler şuanda gözde oldu umarım dilediğiniz gibi olur.