Herkese hayırlı günler diliyorum.
Biraz uzun bir yazı olacak vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum
12.sınıf öğrencisiyim ve üniversite sınavına hazırlanıyorum.
Sene başından beri çok çalıştım;gece yarılarına kadar çalıştım,5-6 saat uykuyla çalıştım durdum.
Fakat şu an yaptığım netler ve aldığım puanlar istediğim bölüm olan(Diş Hekimliği) için yetmiyor.
İlk olarak kendimden ve eğitim hayatımdan bahsetmek istiyorum ki belki bir nebze olsa konunun anlaşılmasına katkısı olur.
İlkokulda okul birincisiydim.Daha 1.sınıfa geçmeden çarpım tablosunu ve okumayı öğrenmiştim bile.
1.sınıfa başladıktan kısa bir süre sonra sınıf öğretmenim aileme:"İsterseniz Abdulkadir'i bir üst sınıfa yazdırın,derslerde işlenenleri bildiği için sıkılıyor" demiş ama ailem kabul etmemiş.
(Bunları övünmek için yazmıyorum.)
İlkokulun sonlarına doğru matematiği çok iyi olan,henüz ilkokul çağında denklem ve eşitsizlik/üslü köklü sayılar-kareköklü ifadeler çözen birisiydim.
Ortaokula geçince aynı şekilde devam ettim.Tek bir derste kötüydüm, o da Fen Bilimleri.
8.sınıfın sonunda Lise sınavında Siirt'teki tek Fen Lisesi'ni kazandım.
Liseye geçince çoğu insan gibi benim de derslerimde yalpalanma oldu.
9.sınıfta hayatımın ilk teşekkürünü aldım.
10.sınıfa geçince kendime söz verdim ve daha fazla çalışarak takdir + onur belgesi aldım.
Ancak hala Fizik Kimya ve Biyoloji derslerim kötüydü.
Şu an hala kötü ve bu fizik,kimya,biyoloji netleriyle maaesef bir yer kazanacağımı sanmıyorum
1 ayda ne değişir hiç bilmiyorum ama yaptığım netleri göründe tüm ümidimi yitiriyorum.
Yaptığım netler şöyle: TYT 70-80 arası AYT: 20-30 arası
Allah'a şükürler olsun ki çok güzel bir ailem var.Beni her koşulda destekleyen,her şeyin hayırlısını isteyen bir ailem.
Hayırlısı olsun derler,kaderde ne varsa zaten önüne gelecek canını sıkma derler.
Şimdi dediğim gibi bu netlerle istediğim bölüm maalesef gelmiyor.Diş ve Tıp'tan başka da bölüm okumaya,daha doğrusu yıllarımı çöpe atmaya niyetim de yok.
Ben şöyle düşündüm,oturduğumuz evin altında dedeme ait bir dükkan var.Dedemgiller ile bizim aramızda ayrı gayrı yok ha onların malı ha bizim malımız.
Bu dükkanın önünde bir lise var.Karşısında Diş Hastanesi var.Konum olarak da fena sayılmaz.
Benim düşüncem sınavdan sonra bu dükkanı işletmek.Henüz ne olduğuna karar vermedim fakat böyle bir şey gerçekleşirse sizlerin de fikirlerinizi muhakkak alacağım.
Eğer dükkan açarsam dükkanı kapattıktan sonra da akşamları ders çalışmayı düşünüyorum.
Yani hem mezuna kalmış olacağım hem de esnaf olarak çalışacağım.
Sizin tavsiyeleriniz/fikirleriniz varsa paylaşırsanız gerçekten çok sevinirim.
Biliyorum başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin,bu konuyu bir aile olduğumuzun bilincinde olarak açtım.