Ben sabah 8 civarı otobüsten inmiştim. Korona dolayısıyla inzibatlar gelen askerler çarşıda gezmesin diye topluyolardı. Askermisin diye sordular değilim diyip geçip gitmiştim. Zaten gezme gibide bir niyetim yoktu. Gittim bir otele, öğlene kadar güzel bir uyku çektim. Sonra yemek söyledim, yemeğimi yedim. Güzel bir duş aldım, yorgunluğu attım. Öğlen 3'ten sonra teslim olmuştum.
Girerken askercell satacaklar. Askere gitmeden önce haberim vardı herkes alma sakın geç diyorlardı ama mecbur tutuyorlar ben almıcam diyemedim. Başarabilirsen sakın alma. Bir işe yaramıyor🙂
Birde üstte bir arkadaş saatlerce aç kaldık demiş. Bizi işlemler bittiği gibi toplayıp yemekhaneye götürdüler. Gün boyunca posta posta yeni gelenleri yemekhaneye taşıyacak görevli üstdevreler vardı. Allah razı olsun, güzel biryerdi. Samsuna selam olsun 🙂
Acemide sorun olmamıştı, ustaya geçince askercell dışında hattı olanlar gündüz kullanamadı, akşam da kullanan olursa çavuşlar rasgele yakalarsa el koyuyordu. Çarşı dönüşünde ise telefonlar kontrol edilirdi, askercell olmayan telefon varsa el konulurdu, telefonu almak için de ya askercell alıp teslim alırdın yada çarşıya çıktığında verirlerdi.