malasef ben de çok şikayetciyim bu durumdan,e-devlet üzerindeki sayfa hiç bi işe yaramıyor.uzun zamandır kontrol etmedim ama,aslında hiç alakamız olmayan yerlerdende aramalar/smsler gelmesi gayet normal.1-2 yıl önce yaşadıgım bi durumla açıklayayım olayı ;
sürekli beni arayan/mesaj atan bagzı numaralar vardı.google da arattıgımda bagzılarının ismini buldum ama daha önce adını duymadım,hiç bi şekilde alakam yok.farklı zamanlarda bunları engelledim,ne olacak acaba diye.kimisi farklı numarayla aramaya devam etti kimisi aramayı bıraktı ama en çok şaşırdıgım şey enpara ile alakalı konuydu.sattıkları şeyi hatırlamıyorum şimdi,yalan olmasın ama internet satmaya çalışan bi numara var diyelim.sürekli arıyor,rahatsız ediyor,bikaç kez açıp ilgilenmiyorum/aramayın dedigim halde umursamadan aramaya devam ediyor filan...ben bu numarayı engelledim.bunlar beni arayamaz,sms atamaz oldu ama işin ilginç tarafı şu ; ben o reklam atan numarayı engelledikten sonra enpara hesabıma giremez oldum.enparaya girerken sms geliyor hani telefona,işte o sms gelmez oldu.
Bikaç gün sonra aklıma geldi,acaba bunların arasında bi baglantı mı var diye merak ettim ve o numaranın engelini kaldırdım.sonra enparaya girmeye çalıştıgımda anında sms geldi.numarayı engelliyorum,sms gelmiyor.numaranın engelini açıyorum,anında sms geliyor.enpara ile işim olursa engelini kaldırıp halletmeye,genel zamanda numarayı engellemeye karar verip kapattım konuyu.daha sonra adamlar numara degiştirdi de ben mi farketmedim,yoksa bilmeden engellerini mi kaldırdım bilmiyorum ama enparaya girişte sms geliyor şuan.kısacası gayet açık ve net bi şekilde beni arayıp reklam yapan,bişey satmaya çalışan ya enparanın kendisi yada numaramı başkasına verdiler ve kendi sistemleri üzerinden böyle bişey yapıldı.