AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aracın şanzımanı nedir? DGS olayı mı eski tip?
Bizzat aylardır şanzımanlarla uğraştım durdum. Şanzımanı etkilemez, şanzımanda geçişleri sağlayan sensörler var. Yeterince güç gitmez veya kopukluk olursa geçişte sorun olur.
Ama vites geçişi ile alakalı bir şey olmaz, araç çalıştıktan sonra zaten aküde yeterli güç var demektir, kıytırık sensörün emeceği gücü de araç üretiyor.
Vites geçişleri için de arabanın çalışması gerekiyor. Yaşanan sorunu ve şanzıman türünü vs. yazarsanız daha detaylı bilgi verilebilir.
walkw adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zayıf akünün şanzımana zarar vereceğini zannetmiyorum , arabanın marka modelini söylersen daha net yardımcı olabilirim hocam arkadaşım motorcu sanayide.
Trust adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Araç kaç model? Akü marş basıp tükendiyse alternatör çalışmıyordur, şanzıman vites yükseltmez. Alakası yok diyen arkadaşlar böyle bir sorun yaşamamış sanırım.
2017 Renault Megane - Yarı Otomatik

Soran arkadaşlara: Birinci vitesten ikinci vitese geçişte sarsıntı yapıyor. Geri vitese takınca sürtme gibi ses veriyor. Akü zayıflamıştı son bakımda ( 1.5 Ay Önce)
Start Stop araç. Şu an akünün bitmek üzere olduğunu görüyorum çünkü dörtlü dahi yakmıyor.