ceniko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnşaat firmasının inşaatı bitince iskanı alıp kat mülkiyetine geçirmesi gerekli yazıyorlar. İnşaat firması niye geçirmemiş olabilir sizce tapuları kat mülkiyetine ?
nerde yazıyor kat karşılı sözleşmesinde mi? ordaysa o arsa sahiplerinin özel istegidir.
hocam sen belediyeye kadar gidiver tüm sorularının cevabını bulacaksın
bi ne dersek diyelim senin için rahat etmeyecek belli.
Tekrardan merhaba hocam

Ev sahibinden Yapı Kullanma İzin Belgesi istedim. Kendisinde yokmuş , inşaat firmasından alıp gönderdi. Bina 3 yıllık.

Yapı Kullanma Belgesini alıp Belediyeye gittim . Belediye çalışanı kontrol edip sorun yok dedi baktı belgeye. Sonra üst kata gönderip orada da yıkım kararı var mı diye bakıldı yokmuş.

Yapı Kullanma belgesinde en alt katta otopark gözüken yer şu anda bodrum katta oturan için bahçe olarak kullanıyor. Duvar ve ağaçlarla çevirmiş orayı. İleride belediye kontrole geldiğinde herhalde orası yıkılıp açılır herhalde.

1. katta A101 market oraya da girip baktım orası uyumlu plana göre.

Emlakçı ilanda 130 brüt , 125 net m2 diye yazmış ancak Yapı Kullanım İzin belgesinde 110 m2 gözüküyor ki bence de 110 m2 ev. Bunu pazarlık payı yapabilir miyiz ?

Yapı Kullanma İzin Belgesi dışında dikkat etmemiz gereken bir şey var mı ? Tapuda vs. Gayrimenkul Ekspertiz yapmak uygun olur mu ?

Bir de bu evde internet altyapısı da yok Türk Telekom , Superonline vs hiçbiri yok. Apartman ismi de yok. Nasıl olacak bilemedim bu.

Kat İrtifaklıdan Kat Mülkiyete neden geçmediler diye sordum Belediye çalışanına. İsteğe bağlı bu dedi zorunlu değil dedi.