cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
size Tavsiyem her önüne gelenin vermiş olduğu tavsiyeler doğrultusunda hareket etmemeniz. Algoritmik bir ceza mı yoksa farklı bir sebebi mi var iyice araştırma yapmanızı öneriyorum. Yaptığınız güncellemelerden daha fazla spam cezası aldıysanız bunu iyi analiz edip ona göre tedavi uygulamanız gerekir. Algoritmik cezalar, manuel cezalardan çok daha kötüdür çünkü sebebini bulmak çok zor olabilir. Bazen haftalar bile sürebilir. Bu gibi durumlarda beklemek ve durumu izlemek bence çok daha önemli bir aktivite. Çünkü düzeltmeye çalışırken bataklığa saplanmış bir canlı gibi çırpındıkça daha fazla sıralama kaybı olabilir.
Doğru tespit ve güzel özetleme öncelikle teşekkür ederim. Herkesin önerisini dinledik kafamıza yatan kısımları uyguladık. Yüksek ihtimal algoritmik ceza aldğımızı düşünüyoruz fakat bunu çözecek kişi bulamıyoruz. Bunu düşündüren ciddi sinyaller var fakat çözüm üretecek kişi yok. Düzeltmeye çalıştıkca daha da batıyoruz bu konuda çok haklısınız.

Genel olarak bir çok seo uzmanı arkadaş backlink+içerik+teknik seo üzerine hareket ediyor. Zaten bu mantıkla başarılı olduğumuz kurumsal siteler var. Fakat bir projede böyle sorun var bunu çözecek seocu arkadaşa ulaşamıyorum ve ne yapacağımızıda artık bilmiyorum.

Yazılım değiştik, içerik değiştik, tema değiştik, host ip vb değiştik. daha ne yapacağız.