Mücahit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sistem kimseye para vermez hocam. Parayı sen bana verirsin. Ben sana veririm. Sistem bundan para kazanır. Bu sisteme ponzi demek gülünç bir durum olur. Bitcoin dökümanını okumanızı tavsiye ederim.
Tamam, ben sisteme para soktum. Atıyorum 10k TL ve ben bunu bir şekilde al - sat ile erittim düştüm sıfıra. Şimdi bu benim para ne olmuş oldu. Sana gitti, ona gitti falancaya gitti ama genel itibariyle bu sistem etik göründüğü için ben hırs yaptım yine bir o kadar meblağ yatırdım. Paramı katlayacağım ya ve aynı şekilde yine o para sıfıra gitti. Biz bu şekilde kaybedene, onun beceriksizliği ile mi yaklaşırız ya da paranın sistem de kaldığı olarak mı bakarız.

Para sistem de kaldı.

Peki ponzi sistemlerin işleyişi nasıldır. Sen sisteme para sokarsın. Para ilk giren kişilerce pay edilip dağıtılır ta ki sen ben sisteme para akışını kesene kadar. Kesildiğini ya da yavaşladığını hisseden sistem sahibi vurgunu yapıp kaçar.

Kripto etik gözüyle bakıldığı için diğer ponzi sistemlerden ayrı olarak para akışı kesilmiyor. Korkunç seviye de bir para akışı olduğu için sistem de para kaldığı müddetçe ve sen ben kaybettiğimiz müddetçe de devam edecektir.

İlk 10'daki luna. Harika bir projenin eseri olarak 100 dolarlara kadar çıktı. Şimdi 1 dolar bile değil. Peki, kaybedilen para?

Ya işte öyle değil de böyle. Ya benim param çul olmuş. Dünyanın en iyi projesi olsa banane.

Sen ben bu desteksiz projelere yatırım yaptığımız müddetçe daha çok kişinin canı yanacak.

Konuyu açan arkadaşa soralım bakalım. Ortada gülünç bir durum var mı diye. Yoksa arkadaşın hatası mı diyeceksiniz?

** Bir de mücahit olacaksın