Selamlar hocalarım,

Özellikle eğitim kategorisinde son zamanlarda çok fazla kanal telif ihlali sebebiyle kapatılıyor. Gerçekten telif ihlalinde bulunanlar kapatılsın ona sözüm yok ama içerisinde sadece sınava kaç gün kaldığının bildirildiği kanal dahi kapatılıyor, öğrencilerin kendi aralarında soru çözdükleri soru çözüm grupları kapatılıyor. Ve kapatılmadan önce ne bir uyarı geliyor ne başa bir şey, bir gece ansızın şafak operasyonu gibi patlıyor kanallar/gruplar. Ve bu teliften kanal kapattıran kurumun web sitesinde ise uyar-kaldır sistemini benimsedikleri yazıyor olmasına rağmen bu sistemi uygulamıyorlar. Telegramda nasıl bir yetkili ile arayı kurdularsa kapatılsın dedikleri kapatılıyor ve pek çok kanal sahibi arkadaşımız gerek yaşları küçük olduğundan, gerekse kendini ifşa etmek istemediğinden veya uğraşmak istemediğinden hiç bir itirazda bulunmuyorlar. Bu kurumlar babalarının çiftliği gibi at koşturmaya başladı. beinsports bile telifli içeriği önce uyarıyorken bu kitapılarda vicdan kalmamış. Yıllardır emek verdiğim içerisinde asla korsan kitap paylaşımlarının olmadığı gruplarım kapanacak diye diken üstünde yaşamaktan yoruldum. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz, nasıl bir önlem alabiliriz bilgisi, tecrübesi olan hocalarım varsa yanıtlarınızı bekliyorum.