Konu ile alakasız olarak bir şey yazmak geldi içimden, neden çoğu kişi TL ile bir şeyler yazıyor? Bir bana mı TL den bahsedilmesi çok itici geliyor anlamadım. Konu aşırı saçma değil mi yani dolar 14,7 idi geçen hafta şimdi 15,33 civarında, atıyorum haftaya 18 olur sonraki hafta 25 olur diyelim 1 dolar, neye göre fiyatı baz alıyorsunuz yani TL nin 15 olduğu zaman ki durumuna göre mi yoksa 25 olduğunda olacağı duruma göre mi? Ayrıca 15 lirayken aldığınız coini 25 lirada satıp ben kardayım diyor musunuz yoksa aslında hala o coinin 1 dolar olduğunun farkında olarak mı hareket ediyorsunuz? İşin matematiğini çözmeye çalışıyorum, yerinde hiç durmayan bir para birimi ile piyasaya nasıl bakıldığını görmek açısından. x coinden % x zarardayım diyen arkadaşlar mesela TL bazında mı hesap yapıp zarar miktarını söylüyor acaba? Kafamda deli sorular var gerçekten, atıyorum x coini 100 TL aldınız, her gün aldığınız günün kuruna göre mi kar zarar durumunu inceliyorsunuz? Matematiksel olarak büyük zorluk gibi geliyor bana.

Konuya gelecek olursa, son bir ölü kedi sıçraması bekliyorum, Delist konusuna gelecek olursak Luna Vakfında Binance borsası söz sahibi, ayrıca bugün Luna ve Ust üzerinde çok efsane hacim döndü, üstelik vadeli işlemler piyasasında da çok fazla hacim ve likidite olan hesap adedine ulaşıldı, altın yumurtlayan tavuğu kesmek olur ama ilk delist haberinin Binance'dan gelmeyeceğini düşünüyorum. Eğer Luna üzerinden işlem yapıp para kazanmak isteyen varsa öncelikle UST fiyatına baksın, eğer 1 dolara iyice yaklaşmış olursa sıra Lunaya o zaman gelir. Şimdi ilk işleri UST sabitliğini sağlamak, Luna geri planda kalıyor. Kripto varlıklarda kimse gelir garantisi veya düşmeme garantisi vermediği için Luna pek umurlarında olmayacaktır diye düşünüyorum, UST için ise 1 dolara sabitlik garantisi verdiler ve çok fazla emeklilik fonu, birikim fonu, yatırım fonu Luna vakfının çok yüksek getirili stabil coinine varlık aktardı, öyle kolay kolay UST den vazgeçilebileceğini düşünmüyorum. Hadi küçük bir espri ile bitireyim TL üzerine, birkaç gün önce bu olsa UST yi 14,80 civarına geri taşımaları gerekirdi ama şimdi 15,33 seviyelerine geri getirmeleri gerekiyor, işleri birkaç gün önceye göre epey zor Bu arada YTD..