R10'da konuştuğunuz kişiden özel mesaj ile iletişim numarası alarak ulaşın. Telefon numaralarınızı public olarak yazmaktan kaçının. Görüştüğünüz kişinin aynı kişi olduğundan emin olun. Şüphelendiğiniz işlemleri yapmayın.

Kişilerin, profildeki isimleri, ödeme alacakları isimler farklı olabilir. Sadece soyad benzerliği pozitif etki yaratmamalıdır. Kendisi yasaklandığı için eşinin, kardeşinin, akrabasının üzerine hesap açan onlarca insan var. Bu kişilerin soyadlarının aynı olması, doğru yere para gönderdiğiniz anlamını taşımıyor. Aynı şekilde bizim gibi yurt dışında yaşayan insanlarda var. Wise ya da Kredi kartı ile ödeme göndermeyi teklif ettiğimde kişi bana Papara söylüyorsa, mecburen Paparası olan birini bulmak zorunda kalıyorum.

Kısacası, forum üzerinden alışveriş yapıyorsanız, önce şahıslar size forum üzerinden ulaşmalı, sonra şahısların gerçek olduğunu kontrol etmelisiniz. Ben de yurt dışı numarası kullanıyorum ama zahmet edip ararsanız, telefonu açarım. Bu da hattın gerçek olduğunu doğrular. Ancak, bazıları sadece yurt dışı mobil onay alıp, bizim gibi yurt dışında yaşayanları da zor durumda bırakıyorlar.

Kısacası, niyeti kötü olan adam herkesin şeklini alabilir. Sizi yapmanız gereken bir takım düşünceleri genelleştirerek kural haline getirmeden, olayları tekil olarak değerlendirip risk faktörlerini belirtlemektir. 20-25 yıldır internet üzerinden işlemler yapıyorum. Sadece 1 kere bile başıma kötü bir olay gelmedi. İşlemim olmayan bir gün bulmam çok zor. İçinizde bazıları yılda 2 defa internet ödemesi yapıp, 1 tanesinde kötü tecrübe ediniyor. Bu durum tamamen kişiseldir. Bunun genelleştirmesi olmaz. Aklını kullanıp doğru düzgün risk analizi yapmayan insan, cezasını öder.