Elektrik kesintisi yaşanabilen ortamlarda bataryasız kullanmayın.
Elektrik kesintisi sorunu yok ise, bataryasız kullanabilirsiniz.

Ancak, ben hep bataryalı kullanıyorum, her ne olursa olsun. Batarya, bilgisayara verilen garantiye göre çok daha az süre garanti kapsamındadır genel olarak ve bu süre genelde 1 yıldır. Bunun nedeni, belli sürede bir değiştirilmesi gerekliliğidir. 8-10 yıl bilgisayar kullanıp, aynı batarya da duruyorsanız, zaten mucizeye gitmişsiniz. Sürekli prizde kullanımda da batarya kolay kolay 3 senenin altında kullanışsız hale gelmez. Gelmesi için belli yanlışları yapıyor olmanız gerekir.

Örneğin: Elektriğe bağlı olmayan bataryayı %20 şarjın altına düşürmek ve sonuna kadar kullanmak. Bir bataryayı sonuna kadar kullanmanız, batarya ömrünü ciddi oranda azaltır. %40 altına düşürmüyorum ben bu nedenle. Bir diğer yanlışsa bataryayı dolu olduğu halde prizde tutmak. Ancak, ilkine göre bu yanlış o kadar riskli değildir. Çünkü birçok yeni nesil bilgisayarın Bios ayarlarında ya da bilgisayar yazılımı ile yönetilen bazı ayarlarında bunun dengesi sağlanmaktadır. Bu da bataryanın overcharge sorununa çözüm olur.

Yani, bence prize takılı kullanmaya devam etmenizde hiçbir sıkıntı yok. Ancak, prizde değilken bataryanın tamamen boşalmasına asla izin vermeyin.