SiberWorld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer bu parayı faize basarsanız TL'nin değer kaybı, yerel enflasyon, global enflasyonun etkisi, ABD'nin dolarları toplama çabasının devamı ile o paranız çöp olur 4 ~ 5 seneye. Unutmayalım 1.5 sene önce 350.000 TL olan evler şu anda 1.200.000 TL civarında. Siz 1.5 sene önce 350.000 TL 'yi faize atsaydınız ve hiç paraya dokunmasaydınız şu anda 1.200.000 TL edecek miydi? Önemli olan soru bu.

Ama diğer cümlelerinize katılıyorum şu anda imkanı olan kim varsa en yüksek limitten kredi çeksin. Çevremdeki herkese söylüyorum k r e d i ç e k i n.
Eğer 120 ay boyunca kredi miktarı 28 binde sabit kalacaksa mevduat erimiş erimemiş pek bir önemi yok, kredi taksitleri zamanla 80-100 binlere çıkmayacaksa bir mahsuru yok. Çok fazla makro ekonomiye girmeden yüzeysel bahsetmiştim zaten, enflasyondan girip TL'nin değer saklama aracı olamayacağından ve mevcut mevduat faizlerinin enflasyon oranının çok çok altında olduğundan bahsetmedim, bu bir ana fikirdi, çok detaya girersek oturup yıllara yayarız hesabı problem değil. Enflasyonun %80 olduğu ve faizlerin %20 olduğu yerde kredi çekilir zaten mevduata para yatırmak mantıksızdır ama piyasanın çok çok altında kredi imkanı sunarken eldeki mevduata ödenecek faizden çok daha yüksek getiri veriliyorsa orada oturup bir düşünmek lazım. Ben paramı bankaya koyup %20 alıyorsam ve ev almak için %12 ile borçlanıyorsam burada bana artı yazar diye düşünmek lazım.