sorun sizde demeyelim de, bu tarz bir düşüncede diyelim. sorun belli zaten, yanlış zamanda satıyorsunuz. satmayın (:
ihtiyacınız olmayacak miktarı yatıracaksınız ve onu unutacaksınız, bu kadar basit. yatırım denilen şey al-sat değil ki. almak, tekrar almak, sonra tekrar almak. nasıl kumbarada para biriktiriyorsunuz öyle. e hiç mi satıp bu parayı yiyemeyeceğiz diyebilirsiniz, tatmin olacağınız noktaya ulaşınca satabilirsiniz tabii ki. ama ben hiçbir zaman satmam. bu yaklaşım bazı durumlarda yanlış gelebilir çünkü daha fazla zarar etmemek için satıp daha düşükten alabilirsiniz? dip ve tepeyi %100 tutturacağımızı düşünmediğim için bu işe kalkışmıyorum. sizinde yaşadığınız durumlarda olduğu gibi, daha fazla zarar etmemek için satarsınız ama tekrar alma fırsatı bulamadan uçar gider. bu yüzden yukarıdaki hocamın dediği gibi beklemek değil, beklememek benim için risktir. siz paraya bakıyorsunuz, ben elimdeki miktara bakıyorum. miktar aynı, sorun yok. eğer böyle düşünmeseydim %80 düşen bi yatırırımı satardım ama satmadım tekrar düzelip kara geçtim. ben belirlediğim coinler ya da hisseler düşsse de yükselse de eklememi yaparım, o anki fiyatı benim için pek önemli değildir.