Yalnız farklı bir açıdan bakmak istiyorum, bir şeyi atlıyorsunuz. Eğer 2 milyon TL peşin paranız var ise ve ev bakıyorsanız evi bedavaya getirebilirsiniz. 2 milyon TL bankaya koyduğunuzda aylık 28 bin TL ile 34 bin TL aralığında bir getirisi olur. Faiz oranlarını süreyi vs. saymazsak bankadaki paranızı eve gömmek yerine faize yatırırsanız hem bankada paranız durmuş olur, hem kendi kendine evi ödemiş olursunuz. Gün gelir 2 milyonluk daire olur 10 milyon, hemen tüm taksitleri öder paranızı bir anda 5e katlarsınız. Para parayı çeker zaten, bu tip fırsatları emekli maaşı ile hayatta kalmaya çalışan insanlar için yaptıklarını düşünmüyordunuz sanırım.
Eğer bu parayı faize basarsanız TL'nin değer kaybı, yerel enflasyon, global enflasyonun etkisi, ABD'nin dolarları toplama çabasının devamı ile o paranız çöp olur 4 ~ 5 seneye. Unutmayalım 1.5 sene önce 350.000 TL olan evler şu anda 1.200.000 TL civarında. Siz 1.5 sene önce 350.000 TL 'yi faize atsaydınız ve hiç paraya dokunmasaydınız şu anda 1.200.000 TL edecek miydi? Önemli olan soru bu.
Ama diğer cümlelerinize katılıyorum şu anda imkanı olan kim varsa en yüksek limitten kredi çeksin. Çevremdeki herkese söylüyorum k r e d i ç e k i n.