MercanTelekom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Konunun bulunduğu kategoriden de anlaşılacağı üzere bir fiziksel sunucuya ihtiyacım var. Lakin bu alanda henüz tecrübem yok. Şu ana kadar çalıştığım firmalar; ya kendi işine gelen ürünü satmak istedi yahut çok iyi niyetli oldu, ben onlara her konuyu danışmaya çekindim. Hem ürün tekliflerinizi hem de varsa tavsiyelerinizi almak için konuyu açtım.

Yaklaşık 1 yıldır kiralayıp kullandığım, 100'ün üzerinde sanal sunucu mevcut. Fakat özellikle bu sektörde olan sizlerin daha iyi bildiği maliyetlerden ötürü, yıl başından bu yana aylık ödediğim rakam 2 katına kadar çıkmış durumda. Hem maliyeti azaltmak için hem de bu kadar sunucuyu dağınık şekilde temin etmek yerine, kademeli olarak sanal sunuculardan fiziksel sunuculara geçiş yapacağım. Tecrübe edinmek adına bu ay yalnızca 1 adet kiralama yapacağım. Devam eden aylarda da, kalan sanal sunucuların hepsine denk bir kaç fiziksel sunucu daha kiralayıp devam edeceğim.

Bu ay için, 60 sanal sunucuyu iptal edip bu açığı kapatacak bir fiziksel sunucu arıyorum. Kullandığım sunucuların tamamı 4 işlemci ve 4 ram'e sahip. Frekansları hepsinde farklı.
Kabaca; güçlü bir işlemci ve disk okuma yazma hızı yüksek bir fiziksel sunucuya ihtiyacım var.

Niyetim tek firma ile uzun soluklu çalışmak ancak mevcut piyasa da; şu kadar uzun süre kullanacağım diye söz vermek güç. Zira bunun sözünü verebilecek olsam 1 yıldır kullandığım ürünlere aylık ödeme yapmak durumunda kalmaz, yıllık öderdim. Ki; 1 yıl öncesinde, çok farklı bir iş için farklı niyetlerle girmiştim bu yola. El hasılı, ben ticaretimi yürütebildiğim sürece kullanmaya devam edeceğim.

Başta da belirttiğim gibi fiziksel sunucular konusunda tecrübem yok. Bu sebeple; sanallaştırma vb. gerekli işlemler sonrasında, sunucuları kullanıma hazır hale getirme konusunda yardımcı olabilecek ve bahsettiğim özellikleri karşılayabilecek sunucuya sahip bir firma arayışındayım.

Sizlerden ricam; konu altından teklifleriniz iletmeniz.

Şart olmasa da, tercihen isp ip'leri ile hizmet sağlanması daha uygundur.
Merhaba,
https://www.r10.net/dedicated-server...el-sunucu.html
ilgili linkten kampanyalı ürünümüzü inceleyebilirsiniz aradığınız performans ihtiyacını karşılayacaktır