Hocam sizi sevmeyen ve önemsemeyen birini siz neden hala aklınızda, geçmişinizde tutuyorsunuz? Size normal biri küfür etse her gece ona üzülecekmisiniz? Neden bana bugün küfür etmedi diye
Hocamın verdiği cevaba katılıyorum.
İnsanın üzüldüğü şahıs değil verdiği emekler, çektiği dertlerdir. Şahsen benim öyle mesela.
Ek olarak siz karşınızdaki insana verdiğiniz değerden ötürü bazı şeyleri kendiniz sindiremiyorsunuz. Hatta belli başlı şeyler ile zamanla baş edebildiğimizi bile yaşayarak tecrübe etsek bile.. bir yerlerde bir şekilde duruyor işte tamamen atmak mı maalesef sanmıyorum.. sadece kendimizi kandiriyoruz. Yada üstünü çiziyoruz.
Hocam değmeyen biri için emeklerden bahsediyorsunuz. Sizi umursamayan etmeyen insanları geçmişde bırakmanız lazım. Belkide o sizi aldatırken 5 saniye bile düşünmedi. Siz neden bir ömür boyu düşünüp kendinizi cezalandırıyorsunuz?
Değmeyen birine verdiğimiz emekler için kendimize kiziyor ve kendimizi uzuyoruz. Bu aslında karşımızdaki kişiye verdiğimiz değerden çok bizim verdiğimiz değerin karsiliginin hiç olmasına sitem edişimizdir. Ve bunuda zamanla aşabiliyoruz. Ben inanmıyorum ki samimiyetin üzerine kurulu bir sevgide bir çırpıda silinebilsin herşey...