Şu anda fiziksel sunucu fiyatlarıda arttı lakin benim kendi görüşüm ve önerim server satın alıp barındırma hizmeti alıp alman daha uygun olur şimdi 4'er gb ram ve 4'er cpu demişsin lakin kaç gb yerse o kadar harcar şimdi örnek vericek olursak 128 gb ram bi fiziksel sunucu alsan aylık kiralaması 1,5-3 bin arası değişir serveri kendi halinde satın aldığın zaman aylık barındırmadada aynı fiyat çıkar zaten benim tercihim server satın alıp barındırma hizmeti satın almandır.
Öncelikle vakit ayırıp bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Aslında söylediğiniz mantıklı ama 2 farklı sorun geliyor aklıma.
İlki sunucu maliyeti. Daha doğrusu, ne kadar süreceğini kestiremediğim bir iş için yapılacak olan yatırım. Sunucu maliyetleri ne düzeyde bilmiyorum tabi ama basit teknolojik ürünlerinin bile uçuk fiyatlara çıktığını düşününce tahmin ediyorum 20k civarını bulacaktır. 1 yıl daha ihtiyacım olacağına garantim olsa aslında bu bile mantıklı ama yarının garantisi yok.
2. konu da; tecrübe. Ben henüz kiralama yaptığımda dahi onu kullanılabilir hale getirecek bir yetiye sahip değilim. Kabaca; sanallaştırma yapıp, vps/vds'lere parçalayıp, her birine bir ip tanımlanır ve kullanılabilir sorusunun cevabı şuan için yok bende. Sadece bu tür işlemlerden geçmesi gerektiği bilgisine sahibim. Cevap bulabilir miyim? Elbette bulunabilir. Lakin soruyu direk sorunca cevap bulması hep çok uzun oldu benim için. Sizin gibi karşılıksız bilgi veren kişi sayısı çok az.
Aslında bu yüzden bu konuyu açtım biraz da. Rica edip cevap beklemek yerine, bedelini ödeyerek işin içine girip, sıkıntılarını çekip, işi; yaşayarak öğrenme yolunu tercih ettim. 😊
Merhaba.
Kaynak kullanımınızı tespit edip bizlere iletmeniz durumunda özel bir sunucu teklifi sunulabilir.
Saygılarımızla.
Merhaba,
Kaynak kullanımını panel üzerinden görebileceğim bir alan mevcut mu acaba? Nereden öğrenmek mümkün olur?
Merhaba,
KSO - Kirala senin olsun demek sanırım. Bahsetmiş olduğunuz cihazlara çok hakim değilim ancak gelen tekliflerden sonra en azında kıyaslama yapabileceğimi düşünüyorum.
O yüzden değerlendirme amaçlı biraz süre rica ediyorum.