naxy24 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 Yaşında Önlisans 1. sınıf öğrencisiyim. Liseyi Bilişim bölümü Veritabanı dalında bitirdim. Lise zamanında ekipçe 2 adet TÜBİTAK'ta sunulmuş belge alınmış oyun yaptım. INTERSTENO 2019 Dünya klavye yarışmasında Türkçe ve İngilizce dillerinde ilk 100e girdim. Çabuk öğrenir çabuk kavrar işimin en iyisini yaparım. Yazılıma merakım 6. sınıftan gelmekte ve zamanında Minecraft adlı oyunda pluginler yazıp sattım. Oyun yazılım sektöründe tutunamayacağımı, tutunsam bile istemediğimi kararlaştırdım lakin iş bulamadığım yetiştirenim olmadığı için kendimi fazlasıyla saldım. Gayrimenkul, Belediye, Restorant, Burger gibi yerlerde çalıştım ama bana göre hiç değildi hep ilgimi oyunlar ve yazılım çekti. E spor sektörüne atıldım bir takımda 5 ay boyunca oynadıktan sonra takım dağıldı. Şu anda son deneyişim olmak üzere bir takımda oyuncuyum ama bu sefer gelir elde edemediğimden kendimi eksik hissediyorum. Zaten akşam 18.00dan sonra antrenmanıydı maçlarıydı gün içinde beni pek engellemiyor ama bana gelir sağlayacak iş tarzı bir şey lazım. Freelance veya part time olabilir ama çalışmak istediğim işte kendimi yazılım alanında geliştirmek istiyorum. Bu yüzden de diğer bütün işleri bıraktım. Hem yazılımı bilgisayar ile haşır neşir olmayı seviyorum hem de bilgiye aç insanım. Yeri geldi pes ettim yeri geldi çok denedim lakin kendime şu anda üniversitemin 1 aylık zorunlu tuttuğu staj için bile staj yeri bulamadım. Forumda çok gördüm wordpress ile iş yapan oluyor, Facebook hesap açıp satan oluyor, domain alım satımı oluyor vs. benim de ilgimi çekiyor lakin bir çoğu bilen biri aradığı için bir şey yapamıyorum. Eminim bu forumda tecrübeli abilerim ablalarım kardeşlerim vardır. Tecrübelerinize dayanarak ne yapabilirim fikirlerinizi duymak isterim.
Hoşgeldin. Umarım gönlünce olur herşey