pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dindarlık derken?

tarikatlarla iç içe geliştirilen bağlar dindarlığın eseri mi?

profilindeki adamın kendi cümleleri var. şu tarikatın şu reisiyle görüştüm seçimde bu bölge bize oy verecekti. seçim sonrası çocuklardan sonuçları getirmesini istedim, kontrol ettik hiçbiri oy vermemiş. gittik yanlarına sorduk sebebini, size vercez dedik evet ama onların eli daha güçlüydü gibisinden bi yanıt almış.

burada neyin dinini görüyorsun? benim gördüğüm tek şey, aynı sınava giren iki öğrenciden biri başkasından torpil alıyor öyle giriyor, diğeri kendi çabalarıyla bi şeylere kalkışıyor.

efendi. demokrasi diyince senin aklına gelen nedir bilemem ama benim aklıma bir topluluğu, cemaati, grubu kendi çıkarların için kendi safına çekme çabasıyla uğraşmak yerine tüm toplumu, milleti kale alarak yürütülen bir çalışma geliyor. demokrasilerde şahıslar aday olur, vaatlerini "millete" sunar, millet takdir buyurduysa kişi seçilir ve görevini yapar.

senin profilindeki adam ise tarikatlara koşmuş, bana destek verin demiş, destek görmeyince gitmiş fırça çekmiş hesap sormuş. din bunun neresinde? masal dinleyecek yaşı çoktan geçtim, dürüst olun diyorum.
Yani tarikatlardan oy istemesi ayıp bir şey mi? Oy vereceğim diye söz veren tarikatlara gidip neden sözünüzü tutmadınız demesi ayıp bir şey mi?
Necmettin Erbakan gibi bu millete mükemmel hizmetler yapmış biri için bile nasıl olumsuz yorum yapmayı beceriyorsunuz anlamıyorum