Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
MAalesef kendi vatandaşımızdan tiksinir oldum.
Ekonomiyi vatandaş yönetmiyor.
Şahsım Tek adam hükümeti iktisat bilmini kenara bıraktığı için ekonomi böyle dengesiz gidiyor.
İktisatı biraz bilseniz mal sahiplerini gerek fırsatçılığa gerekse mecburi fiyat artışına zorlayanın şahsım hükümetinin olduğunu görecektiniz.
Konut satışını ihracat kapsamına soktular, şirketlere yabancıya satışlarda teşvikler sunmaya başladılar.
Bunlar ne anlama geliyormuş bir araştırın sonra vatandaşından tiksinin!
Aslında tiksinmeniz gerekeni siz de çok iyi biliyorsunuz ama malum partiye gönül vermenin de olayı bu: İyi olan herşeyi hükütmet, kötü olan herşeyi başkaları yaptı.
Vatandaşa sövenin de hangi partiye gönül verdiğini bilmemek için bu ülkenin gerçeklerinden uzak olmak gerekli.
pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sosyalizmin, komünizmin çöküş nedeni bu işte arkadaşlar. Serbest piyasa, olumlu veya olumsuz - duygusal yaklaşımlara karşı çok hassas.

Bu sebeple dünyanın hiçbir yerinde, ister Abd, ister İngiltere, ister Almanya ister biz Türkiye olsun devletlerin insanların ekonomik sorunlar yaşamasından ötürü piyasaya müdahalesi sınavdan başarısız olan insanlar için sınavın iptal edilmesi, tekrarlanması veya sınav sistemin - müfredatın değişmesi gibi yanlış yaklaşımlar.

Bazı arkadaşlar insanlar asgari ücretler ile 1 milyon kredinin aylık 10-15 bin TL'lik taksitlerini nasıl ödesin demiş. Benim gibi asgari ücretle sınırlı insanların bireysel iş, ekonomik gelişim elde etmeden aile yanından ayrılması, kiraya çıkması veya ev almaya çalışması ne yazık ki ne mantık ne pratik açıdan mümkün ve kabul edilebilir değil.
Serbest piyasanın en büyük oyuncusu, yön vericisi merkez bankasıdır.
Sen en büyük oyuncuyu çıkarıp yerine malum şahıs olarak oturursan ve fakirden alıp zengine verirsen olacağı budur.
Hep diyorum hala diyorum bunlar iyi günlerimiz tadını çıkarsın herkes.
Bu yaz parası olan gezsin yesin içsin. Malum parti sonraki yaz tekrar gelirse ne gezecek huzurlu bir ülke kalacak ne de paramızın bir değeri olacak.