omerbulut00 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
BEYFENDİ / HANIMEFENDİ
Beraber mi para kazanıyorsunuz? Bu nasıl bir uslup ?
Size vereceğim tek bir cevap var. İnsanların sırtından para kazanmayı hedefleyeceğinize kendinize marka oluşturup onu büyütmeyi hedefleyin.
Kimsenin sırtından bişe kazanmadığım yok. domaini ben almasam başkası alır. bu alıp satma bir iş. haramla alakalı bir konuda yok. sermaye zaman tecrübe ile hak ettiğimiği istedim sadece. ister alsın ister almasın umrumda değil. o kadar marka idi de kendisi neden almamış parkta iken alan adını ya....
tartışma yaratmanıza gerek yok canı isteyen alır almazsa siteme hit getirir. umrum da değil.
iki dilekçe ile sadece tipten engelletirsin. onuda sanatcıya hakaret edecek cümleler veya belgeler bulgular koyarsam engelletebilirsin. com domaini globaldir. başka bişey yapamazsın. com.tr domain mi sandın bunu.

Alıntı
Bir marka sahibinin TÜRKPATENT tarafından tescillenen bir işaretinin; aynı türde mal ve hizmeti sunmak amacıyla, birebir aynısının, bir domain adı olarak kullanılması, o marka sahibinin tescilden doğan haklarına zarar verecektir. Fakat domain adı olarak, tescilli bir işaretin birebir aynısının değil de, bir benzerinin kullanılıyor olması halinde, tescilli olan işaretle domain adının karıştılması ihtimalinin bulunması gerekmektedir. Bu karıştırılma ihtimalinde önemli olan husus, ilgili mal veya hizmetin hedef kitlesinde bulunan ortalama bir tüketicide, iki markanın birbiri ile ilişkisinin bulunduğu veya iki markanın birbiri ile karıştırılabileceği şeklinde bir algı uyandırmasıdır[3]. Bu ihtimallerin gerçekleşmesi halinde marka hakkı sahibi SMK m. 7/3-d hükmü ile düzenlenen, internet domain adının kullanılmasının engellenmesi hakkını kullanabilecektir. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi’nin konuya dair bir kararında, marka hakkı sahibi olan davacının, tescilli marka işaretinin davalı tarafından domain adı olarak izinsiz kullanılmasının ve bu domain adını kullanmak suretiyle davacının verdiği ile aynı hizmeti vermesi sebebiyle, davalı tarafından gerçekleştirilen bu eylemin, davacının sahip olduğu marka hakkına tecavüz niteliği taşıdığı ve haksız rekabete sebep olduğu yönünde verilmiş olan yerel mahkeme kararını onadığı görülmüştür.[4]
Sanatcı başvurur. engelletemez sanatcıya markasına zarar veren cümle olmadığı müddetçe ve domain bana ait olduğu müddetce de kanunen ben haklıyım. hizmeti satın almışım. benim adım mehmet yıldız mehmetyildiz.com satın alan adamı mahkemeye verdiğimde bana verirler mi domaini sizce. gülecem valla
Gerçekten Karşında Çocuk var zannettin galiba.

2 -3 senedir burada 385 dolara alsaymış ya. marka adını.... bana gelince mi Marka oldunuz.... gece gece sinirlerimi bozdunuz ya...