Öncelikle söylemem gerekir ki bölümümü severek ve isteyerek geldim hedefimde dgs ile mühendisliğe tamamlamak vardı fakat gerek mental olarak gerek normal çöktüm. Ve burada ki hemen hemen herkeste durum aynı. Bir abi kardeş tavsiyesi verecek olursam 2 yıllık sağlık dışında hiç bir bölümü önermem çok ciddi bir şekilde dgs düşünmüyorsanız ki ben düşünüyordum yine de önermem. Buraya gelene kadar her şey çok güzeldi fakat dağ başına geldik merkeze 1 saat ki bu konuda şanslıyım 2,3 saat olan arkadaşlarım var 2 yıllık üniversitelerin %90ı dağ başında hasta olsanız adam gibi tedavi alamıyorsunuz büyük bir hastalık olursa düzenli kontrole gitmeniz gereken her gün her hafta bir kaç saatlik yolu çekiyorsunuz hasta halinizle. Buraya gelince evde ki hesap çarşıya uymuyor maddi açıdan şükürler olsun durumum iyi ama tüm hesaplamalarınızdan bahsediyorum üni gidince öyle ders çalışırım böyle netten işlere yoğunlaşırım falan olmuyor. Yıllardır fastfood yemez esnaf lokantalarında adam akıllı beslenir günde min 2litre su içer ve her gün 12-2 arası uyur sabah 7-9 arası uyanırdım burada ilk bir kaç ay geçtikten sonra her gün fastfooda dönüştü çünkü esnaf lokantaları rezalet ötesi bir süre kendim yapmaya çalıştım ama bunca işin arasında olmuyor. Uyku desen sabaha kadar boş boş ayakta duruyor öğlen 2,3e kadar uyuyor ders yoksa 12,13 saat uyuduğum dahi oluyor göz altlarım mosmor pürüzsüz olan cildim gözenek doldu yağlandı bla bla işlerime odaklanmaktan zevk alırken artık 5dk bakınca bunalıyor boş boş işlerle uğraşmak istiyorum kitap dahi okuyamıyorum. Gerçekten beni bu üniversiteden önce tanısanız çok istikrarlı biri dersiniz ama şu an ayyaşın serserinin teki
üniversite dersleri deseniz rezalet ötesi bilgisayar bölümü okuyorum kocaman kodları sınavda a4e yazdırıyorlar virgül hata olunca 20 puanlık soruya 2 veriyorlar.. hocaların eğitim seviyesi ya torpil ile gelmiş ya da udemy de 2,3 yazılım dersi bitireni alıp öğretmen yapmışlar. 2 senem ve hala kodlamaya dair sadece hesap makinesi iki öğrenin yaşının toplamı gibi saçma saçma şeyler yapıyoruz ve bu durum yurtta okulda gördüğüm 10kişiden 8inde aynı ilk günler pırlanta gibi olan gençler şu an saçları beyazlamış durumda. aile ilede konuştum yarın ilk işim askerlik tecilini bozup ilk celpte askere gitmek. Biraz içini döktüm kusura bakmayın. Herkese iyi geceler