3 ay önce facebook arkadaş listemde olup da şahsen tanımadığım biri mesaj yazdı. Profil resmi 18-20 yaşlarında bir erkek. Bir iş için başka bir şehre gittiğini, ama yaptığı harcamaların hesapladığından fazla tuttuğunu, bilet parası için 32 tl eksiği olduğunu, mümkünse 32 tl göndermemi istedi. Ben de "bir insan 32 tl için niye yalan söylesin" diye düşünerek, banka bilgilerini istedim, ve kendisine 50 tl gönderdim.
Az sonra otogardaki biletçinin kendisini kandırdığını, biletin biyatının 30 tl daha yüksek olduğunu söyledi, ben de "canın saolsun kardeşim, 50 lira nedir ki, bize insan lazım" dedim bi 50 tl daha gönderdim.
Bir gün sonra "abi sana paranı göndermek istiyorum ama banka hesabım bloke olmuş, hesaba 100 tl gelirse tüm bakiye kullanıma açılacakmış, bana birkez daha yardımcı olur musun" dedi. Ben de "doğru söyleme ihtimali %1 olsa bile yardımcı olayım, 100 lira nedir ki, bize insanlık lazım" dedim, ve 100 tl daha gönderdim. Etti mi sana 200 TL.
2 gün sonra tekrar yazdı, hesap açılmamış, 100 lira daha göndermem lazımmış

Tabii ben meselenin ne olduğuna dair kesin bir fikre sahip olmuştum, göndermedim. Gün boyu yalvardı yakardı, göndermedim. Arsa satmış, hesapta çok para varmış ama hesap nedense kilitlenmiş, 100 lira giriş olunca açılacakmış vs vs bir dolu şey söyledi.
Şimdilerde alçıya alınmış bir fotoğraf atıyor, her hafta 200 lira istiyor

Yalnız her hafta ayağını aynı yerden kırık, aynı kıyafetleri giyip, aynı açıyı yakalayıp fotoğraf çekebiliyor
Bu da böyle bir anıydı. Hepimizin başına gelmiştir, insanlık için yardımcı olalım diye düşünüyoruz, 50-100 nedir ki diyoruz... Ama 30 kişiden 50-100 olunca epey güzel bir meblağ ediyor.
Konu sahibi arkadaş yanlış anlamasın, ona istinaden yazmadım.