karikaturname adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kafe ve yedek parça işi birbirinden çok farklı sektörler, aynı mekanda yapılması imkansız olan işler. Aynı dükkanı belediye izin vermeden bölmezsiniz, duvar yıkamaz/duvar öremezsiniz. Market yapmak için bina kolonlarını kesenleri gördük, en ufak depremde bina komple göçtü! O nedenle, belediyelerin detaylı inceleme yapması ve ona göre onay vermesi normal. Çünkü denetleme sorumluluğu onlarda.
Aynı alandaki dükkanı bölmek için diğer dükkanların belediyeye gidip imza vermesi değil, size muvaffakiyet belgesi vermesi yeterli, hatta bina yönetim defteri varsa oraya bu konuda karar da alabilirler, o işinizi görebilir.
Yedek parça satışı için toptan mı perakende mi çalışıyorsunuz? Toptan olsa yine ofis burası der kurtarırsınız ama perakende satış ise işiniz zor.
E işte farklı diye böldük ya bizde :/ Bir arada olsa anlayacağım ama benim dükkana giren o kısmı görmüyor bile..

Bina yapısını bozmayacak şekilde benim dükkanın içine yerleştirdik. Ne üstten destek alır, ne arkadan ne yandan. Zemin direkt yerden başlayıp tavana varmadan biten bir yer. Yani yapıyı riske edecek bir projemiz yok. Şimdi yine ben kötü olacağım ama o kadar yolsuzluğun, pisliğin içinde tek sorumluluk duygusunu bunda mı yaşadılar?
O anın şokunda bana çok dank etmedi ama sonradan yavaş yavaş aklıma geldi; adam benden resmen çorba parası istemiş! Bu cafeyi, bu tabelayı biz görmesek sorun olmazdı, ama görüyoruz derken resmen bana gösterme demek istemiş ama avuç yalasınlar.