Biz 2016 da fabrika için bir ruhsata başvurduk, itfaiye geldi yangın için tespit yaptı, uygun değil dediler zabıta geldi mühürleyeceğiz dedi. Sonra araya tanıdıklar falan girdi 10 gün süre verdiler. 10 gün içinde dünyanın parasını harcayıp her katın zeminleri ve duvarları galvaniz kaplandı.
En son şunu sordum kendilerine;
Biz zaten ruhsatlıyız, bu ekstra izni almak için size başvurmasaydık itfaiye gelip inceleme yapacak mıydı dedik. Hayır dediler
Ne diyorlarsa yapacaksınız yoksa mühürler giderler.
İşte biz tamamen ruhsatsız bireyleriz, açalı daha 1 ay oldu.
Kaçkınlar ülke de her işi yapıyor onlara serbest onlar ensar bizim ülkemizde helal para kazana
laf ediyorlar
boşuna çoğu yorumda yazmıyorum bu belediyecilik ve muhtarcılık sistemini bu ülke de kökten kaldıracaksın
boşuna gereksiz bürokrasi vatandaşa zulüm bu sistemler halkı hem yoruyor hem ayrıştırıyor
Maalesef öyleler. Amaçları hep yokuşa sürmek. Ruhsat başvurunda bile 4 katlı belediyenin her katından kaç defa geçtim sayamadım.
İşin doğrusunu yapmakla hatayı en başta yapmışsınız. Önce tek işletme için belediyeden ruhsatı alıp, işlemler bittikten sonra 2. işletme için diğer kurumlarla olan işlerinizi halledip belediyeyi hiç karıştırmayacaktınız.
Dükkanların ikisi de aynı anda bitti. Yani biri önce bitse ona başvuru yapardık. Bizde bazıları siz iki dükkanı açın belediye ruhsat vermek zorunda kalır falan dedi meğer öyle bir şey de yokmuş.