Haftaya leş bir şekilde başladım, az kusmazsam iyice delireceğim.

İş yeri açtım,

Gıda diye tarım bakanlığından izin ve onay aldık!
Vergi ödeyeceğiz diye vergi dairesi cafe ve yedek parça iki işletme için onay verdi!
Ticaret yapıyoruz ticaret odası onay verdi!
İhracat yapacağım ihracatçılar birliği bana onay verdi!

Ama gel gelelim;

Belediyeye gittim biz cafe ve yedek parça dükkanı açtık kaçak olmasın ruhsat alalım dedik.
Yokuş 1 başladı. Neymiş tek dükkanda 2 işletme olamazmış. E bunu vergiciler ocular bucular görmedi mi????
Tek birine ruhsat alabilirsiniz dediler; neyse dedik birini seçip bütün paralarını ödedik, zabıta geldi kontrolünü etti gitti.
Bugün bir daha geldi; talebada iki farklı ticari ünvan varmış buraya ruhsat verilmezmiş. Kurulup, yerleştiğimiz kendi ellerimizle duvarını ördüğümüz, boyadığımız yerleştiğimiz yeri yıkacakmışız.
Binlerce rica verdiğimiz tabela inip, tek ünvanlı tabela takılacak, aradaki duvar yıkılacak ve cafe bölümünde cafeye ait bütün her şey dışarı çıkacakmış.
Yokuş 2 elbette buna da çözüm sunuyorlar. Proje ile dükkanı iki böl diyorlar, iki kapı numarası olsun diyorlar. Hadi yapalım diyorum; Bu defa da blok üzerinde bulunan 16 dükkan sahibinin tek tek belediyeye gidip bu dükkanın ikiye bölünmesine izin veriyorum diye imza atması gerekiyormuş.

Ne yapalım ya siz gerçekten bilenseniz bir akıl verin. Açılan dükkanı, DEVLETİN izin verdiği dükkanı kapatmak ne? Forumda 3-5 parça sattığım üye bile var, ben faturasız, fişsiz hiç bir şey satmama savaşı içindeyim. Bir memur gelince korkmak istemiyorum; her şey tüzüğe uygun olsun, kaçak olmasın istiyorum.

Dükkanı mı kapatacağım; Verdiğim emeği geçtim, içine aldıklarımı geldim, sadece dükkanı ikiye bölmek 50bin liraya mal oldu bize. Bunları neden düşünmeyecek kadar kansız ve ruhsuz oluyorlar.
Bir şey dediğin zamanda senin iyiliğin için bunu böyle yapıyoruz diyorlar..

Ruhsata zabıta gelip metre karesini ölçerken bana 2000 lira ruhsat parası ödeyeceksin derken bu parayı alırken neden ruhsatın verilmeyeceğini söylüyor.

Bir belediye çalışanı, avukat, konuya hakim biri varsa yazın veya lütfen onu etiketleyin buna bir çıkar yol bulmak zorundayım. Ben ne eşimin ne de kendi dükkanımı ne kapatabilir ne de başka bir yere taşıyabilirim.