merasimz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 150 Avro’yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden;
Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halince %18
Diğer ülkelerden gelmesi halinde %30
6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave %20 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilir."

olarak yeni bir vergi düzenlemesi geldi hocam. 150 Euro ve üzeri tüm alımlar bu vakitten sonra ticari ürün muamelesi görecek ve çok fazla gümrük vergisi masrafı çıkacak. 150 Euro ( şaka gibi rakam ) altındaki ürünler ise bireysel ürün muamelesi görmeye devam edecek.
150 euro olması mı şaka, yoksa 150 euro bizim nezdimizde yüksek bir meblağ olması gerçeği mi şaka bilemedim. Daha dün haberlerde gördüm. Yurtdışına turistik amaçla çıkınca yanımızda getirebileceğimiz kişisel ürün 450 euroyu geçerse %18 ile %30 arası (üründen ürüne değişiyor) vergisini vermek gerekiyormuş.

Yani yurtdışına çıktınız, orda bir telefon alayım dediniz ve telefon 500 euro ise bunun için de vergi verecez %30'a kadar. Sanırım bu şekilde dövizi ülke içinde tutmaya çalışıyorlar.