Bu forum webmasterlığı bilenler tarafından çevrelenmiş, beyaz yakalıdan ziyade ek gelir sağlamak amaçlı kullanımı var sanırım ana geliri olan çok az insan vardır. Sıfır müşteri r10'u bilmez, buradan gelip karmaşık konular içinde sizi bulması güç, çevresine gider, google'da arar instagram da karşısına reklam çıkar, ona tıklar bir site için 2k 3k işe anlaşır, bu işi alan arkadaşlar genelde r10da gelir teklif verir 500 700e yaptırmaya çalışır geri kalan bütçeyi cebine atar.
Birde öğrenci dediğimiz kesim var günü geçirmek için 30-50tl ye her işi yapıyorlar kendilerine ne kadar büyük zarar verdiklerinin farkında değiller, o yaşlarda zamanlarını öğrenmeye adasalar 3 4 yıl sonra upwork gibi yerlerde saatliği 70 80 dolara iş bulurlar.
Yanlış anlaşılmasın ama r10 piyasasını kaç zamandır takip ediyorum sektörün "amele" diyeceğimiz kısmına geçmişiz, burada harika bir potansiyel var ama script lisans satışından öteye geçememiş.
R10da kurumsal üyeliğim yeni iş yapacağım ama yapacağım kategorilere bakıyorum cidden 2-3 kat altı fiyata yapıyoruz anlamıyorum her şey %80 90 zamlanırken bu kadar ölü fiyat çekmenin mantığı nedir.
Adminlere büyük iş düşüyor, taban fiyatlar konusunda yeni kurallar getirmeleri gerek sonuçta Türkiye'nin en büyük ticaret plaformlarından birisi. Mesela shopier tarzı satış sayfalarımız olsa umuyorum ki google'a instagrama reklam vererek müşteri çekecek bir çok arkadaşımız olacaktır. r10da satışlardan komisyon alarak kendi gelirini artırabilir.