Siyaset ve ekonomi bilimi eğitimi almış birisi olarak söylüyorum; kripto paraların hiçbir geçerli ve mantıklı temeli yoktur. Buna ister katılırsınız, ister katılmazsınız. Sonuçları sizi bağlar. Aslında uzun süredir takip ettiğim bir piyasadır. Asıl amaçlanan ise, dijital para devriminin altyapı hazırlığıdır tüm bunlar. Ama sizin düşündüğünüz cinsten kripto paralar değil. Yine merkeziyetçi nitelikteki dijital paraların tedavüle sürülmesi hedefleniyor. Dünyayı bir süredir buna hazırlıyorlar.
Bugüne kadar kripto paraların çoğunlukla kara para aklama işlerinde kullanılmasından başka bir takım balina tabir edilen asalakların daha da zenginleşmesi haricinde hiçbir yararı olmamıştır ve olmayacaktır.
Bana hiç kimse elindeki kripto paraya güvence veren ne bir devlet, ne bir kurum ve ne de bir şahıs gösterebilir. Sakın 3-5 kıytırık ülkenin Bitcoin'i yasal kabul etmesini örnek olarak göstermeyin; çok gülerim buna...
Bu bir tiyatro ve sona yaklaşıyoruz. Tamamen saadet zinciri vasfında koca bir balon şişirdiler yıllarca; yavaş yavaş ve ilmek ilmek işlediler. Kumar neyse kripto para da öyledir benim için.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR VE ASLA YATIRIM TAVSİYESİ İLE AKALASI YOKTUR!
Söylediğim örneklere ve gerçekleşen olaylara hiç bir yorum yapmamışsınız.
Dünya çapında dönen paralarda bankaların hakimiyeti birçok iş adamının büyük bir gider kalemini oluşturuyor. Keşke örneklerim üzerinden konuşsaydık.