Uzun zamandır üyeliğim olmasına rağmen giriş yapıp yazdığım pek konu yoktur. Fakat değerli arkadaşlarla fikir paylaşımı yapmak için önemli bir konu olduğunu düşünüyorum.
Kendinin ve ailemin içinde bulunduğu ticaretlerden de gördüğüm üzere öncelikle alınan mal hangi yıl ve koşullarda olursa olsun emsallerine göre fiyat olarak avantajlı olması gerekiyor. Baştan alırken kazanmalıyız. Aynı zamanda ya prim yapacak bölgede yada konum olarak her zaman önemli bir yerde olması gerekiyor. Şimdi fiyatlarda köpük olduğunu, balon olduğunu düşünen arkadaşlar kendi cevresinden kaç kişinin ev sahibi olmadığını bir düşünsunler bu kişiler her zmaan potansiyel bir müşteri olacaklardır.
Ha bugün olmaz yarın olur ama illaki ev almak için bekliyor. Dolar veya altın kıyaslaması yapmak zaten bu işin olmazsa olmazı fakat bu kiyaslamayi yapan arkadaşlar hayatlarında ne kadar ticaret yapmış ne kadar arbitraj yaparak para kazanmış merak konusu. Bedava krediyle alınıp sonrasında uzerine enflasyon etkisi olup olmaksızın para koymuş risk içermeyen mali dolar ile kıyaslamak ne kadar mantıklı. Kkm sistemi ile bir gecede değişen bir kur mevcut iken. Konu uzar gider arkadaşlar.
Özet olarak benim için altının kurun bir önemi yok ev araba hayatınızı yasicaginiz unsurları sağlaması lazım yaşamınızın. 10 kg altın bir ev alamiyorsa ve sizin 5 kilo altıniniz varsa benim için bir hicten ibaret. Piyasalar gelir geçer değişir biz küçük yatırımci olabildiğince karlı çıkmaya bakmalıyız.
Farklı fikirden arkadaşlar alintilayip fikirlerini belirtebilir belki farklı bir bakış açısı kazandirabiliriz veya kazanabiliriz sevgiler )