Merhaba, öncelikle kolay gelsin. Ben de yeniden hazırlanıyorum, şu an 105 TYT - 75 AYT civarlarında dolanıyorum.

Öncelikle size ilk tavsiyem Limit, Türev ve İntegral’ e hemen başlayın. Çok önemli ve sınavın en eleyici konuları. Sadece bu 3 konu tüm AYT matematiğin 1/4’ ü (10 sorusu) LTİ’ den oluşuyor. Ona geçmeden önce parabol, fonksiyon, analitik geometri bilgilerinizin iyi düzeyde olması gerekiyor. Tek seferde çözülebilen sorular olmuyorlar, birden fazla bilgiyi aynı soruda kullanmanız gerekiyor.

Fen tarafı için konuşmak gerekirse;

Fizik için manyetizma (yaklaşık 4 soru) ve modern fizik (yaklaşık 3 soru) çalışmanızı öneririm. Modern fizik zaten tamamen mantığa ve ezbere dayalı, manyetizma biraz daha zor fakat ciddi net artışı sağlayacaktır.

Biyoloji için sistemlere bakabilirsiniz. Uzun bir konu fakat 4-5 soru civarı çıkıyor. Bunun yanında protein sentezi kolay bir konudur. Oradan da 1-2 soru çıkıyor.

Kimya için de sıvı çözeltiler ve organik kimya çalışabilirsiniz. Bu da size yaklaşık 4-5 net kazandırır.

Tüm bu tavsiyelerimi TYT konularına iyi düzeyde hakim olduğunuzu varsayarak yaptım, zaten TYT’ ye hakim değilseniz 40 gün kafanızı kaldırmadan çalışmaya başlayın.

Hedefiniz hiç zor değil, kesinlikle yapılabilecek bir hedef. Daha fazlasını bile rahatça yaparsınız. Moraliniz bozulmasın çalışmaya devam edin. Kolay gelsin