Vatan evlatlarını Zengin / Fakir olarak ayıran bu düzenin ayıbıdır. Bu bedelli askerlik muhabbetini +35 yaş muhabbetinden dolayı yapmışlardı şimdi mahvettiler.. İlk başta 20 yaşındaki gencin 35 yaşındakine emir vermesi gibi düzene karşıydım o yüzden mantıklı geliyordu.

Fakat şuanda durum şunu gösteriyor ki Ailen zenginse seni kimse ezemeyecek asker ocağında pişemeyeceksin, Çakallığı göremeyeceksin, arkadaşlığı tam anlamıyla tadamayacaksın, sırtını yaslayacağın nöbet arkadaşın olmayacak gibi kavramlar da cabası...

Askerlik bir gencin en güzel yılını elinden aldığı gibi bambaşka insanlarla hayatta araya gelip oturmayacağı insanlarla dostluk nedir, ekmek paylaşmak ve orada büyümesini de elinden alan bu sistemin yapımcılarını da kendi çocukları torunları için yaptıklarını açıkça görüyorum.

Yazıklar olsun Bedelli askerlik yaşını aşağı çeken herkese yapma fırsatı veren bu sisteme. Askerlik seçilecek birşey değil orada öğrenilecek çok ders var parasıyla herşeyi yapabileceğini düşünenlere çok büyük eğitimler var.

giden gitmeyen arkadaşlara birşey söylemiyorum insanları sürekli ayrıştıran yönetime yazıklar olsun.