ArMa_07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu işin tam merkezindeyim ve bilinçli bir şekilde ürün yetiştirmek için elimden geleni yapıyorum. Hiç ilac kullanmadan yetiştiriyorum dersem yalan söylemiş olurum ama kullandığım ilaç sezonda en fazla 3 defa. En son ki ilaclamadan sonra 14 gün geçmeden asla hasat etmiyorum. Gübre olarak sadece hayvan gübresi kullandığımı rahatlıkla söyleyebilirim.

Maliyetleri dusurmek icin mümkün olsa hiç ilaclama yapmak istemem. Bazı zararlılar var bitkiyi gövdesiyle beraber yerken kayıtsız kalamıyorsunuz.

illaki birileri çıkıp biyolojik mucadele diyebilir. Biyolojik mücadele demek tamamen organik tarım demek. Maliyetleri yüksek , bitkilerin bakım ve takip ihtiyacı daha fazla. Buna karşılık tabi ki organik sebzenin fiyatı normal urunlere gore 3-4 kat daha pahalı.

Ben satış ilanlarıma organik olmayan bir şey için organik yazmam. İyi tarım uygulamaları yöntemiyle çalışıyoruz , kullandıgımiz ilaclar ruhsatlı ve reçetelidir.

Türkler , Türk çiftçiler üç kağıtçıdır diye genelleme yapan arkadaşa ise sunu soylemek isterim;

Kısaca ben bilinçli olarak çalışmaya ozen gosteriyorum. Benim ürünlerimi dileyen istediği labaratuvarda test ettirebilir. Herhangi bir ilaç kalıntısı ve sağlıga zararlı madde tespit edilirse gerekli ceza ve tazminata razıyım.

Teşekkürler , iyi çalışmalar.
hocam ben çiftcileri suçlamıyorum ama bir şeyler yapılmalı ki çözüm oluşsun. Sende 20 tane ürün yetiştirmiyorsun sonunda sen de bu ürünleri kendin yiyeceksin satın alıp. yiyorsun ilaçlı ürünleri . Domates bile üretsen kendi insan kaç ay domatesi olacak sonunda yine dışarı dan ürün alıp yiyeceksin. Maksat bir çözüm yolu bulunması . Nasıl suriyeliler konusunda ses duyulmaya başlandı bu konularda da sesimizi duyurmalıyız. İlaçların testi için yeterli lablar var mı doğal çözümler için araştırma yapan yerler var mı

Bir iki tanesi ilaçlı değil yediğimizin hepsi ilaçlı.. Durum ciddi...

İlaç atılmaz diyeceğiniz bir ürün bile olsa toprakta ot çıkmasın diye ot ilaçı atıyorlar.